blayders
Zweryfikowany Mechanik
Sprawdź czy są fabrycznie różne grubości uszczelek czy jedna.Producent nie podaje żadnych informacji ile można planować/frezować taki blok .
dla pewnościTak, tam akurat były nity rurkowe miękkie, można było tak rozpiąć aby użyć ponownie na grubszym pakiecie.Oryginalna uszczelka ma grubość 0,6 mm . Do tego silnika występuję tylko ta jedna .
@MarcinT Jak rozdzieliłeś uszczelkę tak by jej nie uszkodzić ?
Jest coś takiego jak Permatex Copper Spray-A-Gasket High Temp Sealant.Możesz liznąć silikonem, żeby dobrze się skleiłydla pewności
Ta co masz na zdjęciu nie nadaje się do takiej operacji jaką ja zrobiłem, u mnie wewnętrzne warstwy miały kontur identyczny jak zewnętrzne.Rozebrałem stara uszczelkę i składa się ona z 3 warstw - rozkłada się w palcach .
Kupić drugą oryginalną uszczelkę , wyrzucam z niej warstwę środkową a do pierwszej uszczelki dokładam od góry i od dołu po jednej warstwie dzięki temu z 0,6 mm uzyskuje 1,0 mm .
Wyświetl załącznik 58895
Najbardziej w tym wszystkim to jest najciekawsza geneza powstania tego tematu i tych rys.@heniek1000 Gdyby dało się kupić blok używany w wiadomym stanie i w cenie proporcjonalnej do nowego to gwarantuje nie wygłupiał bym się w takie druciarstwo .
)No co Ty. Takie patenty czasami przeżywają sam samochód.nie wygłupiał bym się w takie druciarstwo .
Czyli fabrycznie się stykają ze sobą tą warstwą?Co do oryginalnej uszczelki to dwie zewnętrzne warstwy z obustronn są pokryte/pomalowane czymś czarnym .