• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Meriva 1.6 benzyna problem z odpaleniem

Marcin1392

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kłodzko
Opel Meriva 1.6 2004r benzyna

A więc: Wsiadam do samochodu, kręci, nie odpala. Wysuwam i wsuwam bsi(moduł komfortu pod wycieraczkami w komorze silnika) - działa, odpala. Po 5 minutach pracy silnika zapala sie kontrolka ładowania, opadaja zegary. Gasze silnik. Próbuję odpalić i nie odpala - Wysuwam i wsuwam bsi i odpala - i tak można w nieskończoność. Bede wdzięczny za jakieś pomysły :)
Ładowanie 14.2V
Moduł komfortu został wymieniony i zaprogramowany - bez zmian.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
przymontuj bsi do ramienia wycieraczek i wlacz wycieraczki , bedzie sie ciagle ruszac i dzialac.

szukasz odpowiedzi na pytanie na ktore odpowiedz jest w pytaniu. skoro nim ruszasz i dziala to tam szukaj przyczyny w kabelkologii

piotrek7j87

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
TM
BSI jest chyba we Francuzach a nie w Oplu...? W oplu jest BCM...

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
Sam chciał bym takie usterki:)
Trzeba szukać gdzieś nie daleko od modułu jak już jest wymieniony a takie same objawy.A może kostki które wtykasz w moduł przegrzane.

Marcin1392

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kłodzko
Dziękuję wszystkim pseudo mechanikom . Usterka usunięta i przyczyną nie były kabelki i przegrzane kostki ani nie trzeba było bcm mocować do wycieraczek .

nieldos

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
287
Miasto
Zachodniopomorskie
Skoro wszystkich tu obrażasz i twierdzisz, że jesteśmy "pseudo mechanikami" to po co wchodziłeś na forum i oczekiwałeś pomocy?

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
Zamknąć temat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..elektroda przykładem.
Ktoś mu to zrobił i biedaczyna nie wie co było a jak zapłacił to mu tylko majtki zostały :) :)

Ostatnia edycja:

Marcin1392

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kłodzko
Markson 43 Ty ze swoją wiedzą w mechanice i elektronice samochodowej będziesz płacił albo już płacisz za diagnozy i naprawy !! Napisałem na forum z myślą że ktoś coś doradzi i pomoże . Nikogo tutaj nie obraziłem lecz napisałem prawdę , same odpowiedzi które dostałem świadczą o tym doskonale !!

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
Bede wdzięczny za jakieś pomysły
Tak napisałeś ale zapomniałeś dodać że będziesz wdzięczny pseudo mechanikom :)
Od jutra czekamy na twoje problemy bo jak je rozwiążemy to już nikt na tym forum nie będzie pseudo mechanikiem :)
Było by bardzo dobrze jak byś już nic nie odpisywał i zachował honor.

Marcin1392

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kłodzko
Honor to ja mam w przeciwieństwie do Ciebie .! Ja nie oczekuje rozwiązania problemów poprzez forum tylko jakiejś mądrej podpowiedzi ! A taka jak Twoja była podpowiedź to żenada właśnie godna pseudo mechaniora ,!!

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
Dziękujemy za info....ale...
W zapytaniu podałeś że jednak wymieniłeś i dopasowałeś BCM to ani my ani ty nie braliśmy pod uwagę że drugie BCM może być tak samo uszkodzone.Mało się to zdarza aby trafić na takie same usterki jak ci się trafiły.
.A może kostki które wtykasz w moduł przegrzane.
Więc nie pisz że ci kazałem dobić powietrza do koła.
A taka jak Twoja była podpowiedź to żenada właśnie godna pseudo mechaniora ,!!
Byłem blisko....tylko wystarczyło abyś coś pomyślał i wielu ci też tak podpowiadało.
Więc nie obrażaj tu nikogo bo miałeś prostą usterkę i wystarczyło ruszać kostkami i by ci działało i nie działało a ty załączyłeś kostki i czekałeś na mannę.

Do góry Bottom