• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Paski rozrządu który najlepszy?:)

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
Jakich firm paski rozrządu uważacie za najlepsze? A także ciekawi mnie zawsze co siedzi w zestawach rozrządu marki INA i SKF - wiecie moze?

jowtek

SuperMechanior
Punktów
14
U nas zakładamy głównie paski Continentala i Gates i one raczej się nowe nie zrywają.
Poza tym moim zdaniem to i tak wszystko zależy od wykonania w fabrycznego bo może się zdarzyć że jaki najdroższy by nie był pasek to i tak może się zerwać.

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Cale zycie jade na continetal narazie bez awaryjne. Bosch tez bardzo dobry, kiedys kupilem zestaw z iny i co do paska mialem watpliwosci bo jakis taki mieciutki byl w porownaniu do contiego, a dayco widac w dotyku ze troszke slabszy od contiego ale przyzwoity. Takze moj numer 1 to contitech

P

PogotowieSamochodoweUK

Ja od niedawna faworyzuje DAYCO po tym jak zdjelempasek ktory sam zakladalem przy porzednim okresie wymiany.
Pasek zdjety wciaz jak nowy.

wnoga

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Ja montuję tylko Conti. Chyba że klient chce "zaoszczędzić" 20 zł... :)
Jest szansa wtedy że zarobię na robocie głowicy :)

P

PogotowieSamochodoweUK

No obecnie DAYCO ma najlepsza technologie, te paski wzmacniane z teflonowa powloka sa nie do zajechania.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Ja mysle,ze Dayco,pasek klinowy,ktory zalozylem po Boschu ,ktory dosyc szybko sie rozciagnal,byl nie do zajechania.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
A ja w miarę możliwości zakładam skf-y komplety, z jakiegoś powodu z reguły są najdroższe, może to taki chwyt marketingowy ale porównując te paski z innymi producentami łatwo zauważyć różnice.

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
Co do pasków Gates mam uwagi zdarzyło się ze chodziły na boki ostatnio wydawał dziwne dźwięki po rozgrzaniu przy różnych napieciach został wymieniony na nowy.
Ina w zwstawach nie jestem pewien, ale chyba pakuje Gatesa.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Nie wiem czy zwróciliscie kiedyś uwagę na to jak zachowuje się pasek np. Dayco w mazdzie 6 2.0 i tego samego producenta np. W polo 1.9 tdi. Po 60tyś to też niestety zależy od silnika i jak jest zbudowany układ rozrządu.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
347
Miasto
Piaseczno
u mnie najwięcej idzie bosch-a i contiego, czasem dayco jak niema na miejscu nic innego , choć zdarzyło mi sie w golfie 1,6 (chyba "akl" ale nie jestem teraz tego pewien) że przy rozgrzanym silniku na pasku dayco był dziwny pisk tylko na b.jałowym, okazało się że pisk wystepował jak napisy na pasku przechodziły przez rolkę, wystarczylo na zdjętej osłonie rozrządu i uruchomionym silniku przyłożyć szmate nasączoną benz.extra. do paska i problem zniknął:)

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
a ja mialem slaba przygode z Contim. Clio 2 1.6 16v pasek 3 miesieczny , i stracił zęby oraz się zerwał ... czapka do wymiany poszła.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Pewne zestawy oferuje HEPU,do swoich swietnych pomp dobiera reszte od najpewniejszycu wytworcow.

Punktów
0
Rozrząd Continental lipa wadliwa pompa silnik zalany gwarancja nie uznana ,nie polecam ponieważ był komplet gwarancja nie uznana porażka .

Załączniki

• IMG_20190219_175111.jpg
    IMG_20190219_175111.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 127

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2080
Miasto
Kaczory