• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat 1,9tdi 130km przeładowywane turbiny

krystian_12

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
kalisz
witam mam problem z passatem 1.9tdi 130 km 2001r przeładowywane turbina . Zacznę od początku w samochodzie ukręciła się turbina została założona turbina regenerowana po przejechaniu około 4-5tys km wyskakuje błąd przeładowanie turbiny turbina została założona następna tez regenerowana i na nowej regenerowanej jest nadal obecny błąd . Zawór turbo n75 został założony sprawny z innego działającego samochodu węże podciśnieniowe zostały założone wszystkie nowe i są szczelne zawór egr został wyczyszczony i nawet zaślepiony i tez nic nie pomogło zamieniałem z zaworem od egr tez brak poprawy . I myśle może sprawdzić zasilanie elektryczne zaworka n75 i mam pytanie czy ktoś taki posiada schemat elektryczny . I jak ten zawór jest sterowany masa ? I czy jest od niego jakiś bezpiecznik lub przekaźnik. Proszę o pomoc

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
366
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Zawór N75 jest sterowany ECU i nie w przedziale zero jedynkowym.
Jedz do kogoś kto ma urządzenie diagnostyczne i umie się nim posługiwać nie ograniczając się tylko do z czytania błędów.

Do góry Bottom