• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b6 1.9 tdi 105 km BXE brak mocy zero błedów

krystian_12

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
kalisz
Witam
Passat b6 2005 r 1.9 tdi 105 km BXE została wyczyszczona turbina po była zapieczona sprawdzony układ podciśnień są ok sprawdzony cały układ dolotowy jest ok . samochód niby jedzie ale jest taki zamulony brak w nim dynamiki. Zrobiłem logi i proszę o pomoc .

Załączniki

• logi dynamiczne.rar
    12,2 KB · Wyświetleń: 27
  • dynamiczne 2.rar
    12,2 KB · Wyświetleń: 6

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Może zle sobie złożył geometrię i mu uciekaja spaliny do wydechu skoro turbo nie pompuje.

krystian_12

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
kalisz
Turbo nie pompuje
Czyli turbina do wymiany bo zawór sterowania turbina daje podciśnienie dzisiaj sprawdzę jeszcze na zegarze jakie podciśnienie idzie do sterowania turbiny . Tak właśnie z tych logow wnioskowałem ze turbo nie dopompowuje w pewnym zakresie obrotów . Bo myślałem jeszcze o przepływie ale jak ja odłączyłem niebyło poprawy

Może zle sobie złożył geometrię i mu uciekaja spaliny do wydechu skoro turbo nie pompuje.
Geometria może być uszkodzona bo była tak zapiernioczona ze głowa mała zero ruchu było wiec może pokrzywiona jest i dlatego tak się dzieje postaram się znaleść zdjęcia i podeśle jak była turbina zapchana

krystian_12

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
kalisz
Przepływka podłożona brak poprawy czujnik ciśnienia doładowania podłożony i tez brak poprawy wiec zostaje turbina

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
W 1.9 tdiku się nic nie dzieje. Povagowanych na jutubie nie widziałeś... 1.9 w tdi będzie kiedyś za wegiel robić.... ;)

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Grupa VAG w ciagu 5 lat nie bedzie sprzedawac aut z silnikami diesla. Rzad niemiecki pompuje kase w volkswagena przy pomocy EBC zeby nie zbankrutowal. Czekaja ich potezne procesy za te oslawione programy tuszujace. W samej korei poludniowej zabrali homologacje na troszke aut ludziom. Oni te skurwysyny hitlerowskie wyliczaja nam ze pkp dostalo dofinansowanie a VAG i BMW regularnie dostaje kase z EBC przy pomocy pozyczek mniej oprocentowanych niz inflacja.

BORCAR

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Inowrocław
www.borcar.pl
naciagane ? a co według ciebie napedza wirnik turbiny ?

Zakładam oczywiscie ze zmienna geometria jest dobrze ustawiona, a intercooler szczelny

krystian_12

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
kalisz
wymieniona turbina. jest trochę lepiej ale bez szału wrzucam logi po wymianie turbiny. podłożyłem jeszcze sterownik podciśnień od seata ale od 2.0 litrowego diesla i po podłożeniu tego sterownika pociśnień widac duża poprawie miedzy tym podłożonym a tym starym logi które wrzucam sa na tym podłożonym jutro sprawdzę na zegarze jakie podciśnienie wytwarza vacum pompa . a moze orientujecie sie jakie podciśnienie powinno być

Załączniki

• logi 29.rar
    13,5 KB · Wyświetleń: 11

MichałLG

Bywalec
Punktów
5
Miasto
Gdańsk
a gdzie tankujesz?
opróżnij bak, wymień filtr paliwa i zalej dobrym paliwem. miałem już taki przypadek.

Do góry Bottom