Niepotrzebny żaden schemat. Koniki sobie można wsadzić w buty. Mimo że połamie to potrafi zgiąć zawórPrzecież tam są koniki, które łamie jeżeli coś. A tak po za tym ma ktos schemat łańcucha 8mm 42zęby? W autodacie nie mam.
Niepotrzebny żaden schemat. Koniki sobie można wsadzić w buty. Mimo że połamie to potrafi zgiąć zawórPrzecież tam są koniki, które łamie jeżeli coś. A tak po za tym ma ktos schemat łańcucha 8mm 42zęby? W autodacie nie mam.
Nie mam trzydziestu lat doświadczenia . Robiłem już nie jednego 1.5 po prostu.O widze mlody na przynajmniej 30 lat doświadczenia...
Jeden zawór lekko zgięty, czapka out. Pełna regeneracja głowicy, nowe zawory + rolki popychaczy bo stan opłakany + popychacze.1697054780 numer góry z łańcuchem 8mm. Problem polega na tym, ze nie moge dostać w ASO orginału, bo nie ma. Czy ktoś z Was ma dostęp do orginału o tym numerze?
OEM?Można kupić osobno pokrywę, walki i zestaw rozrządu
sa na allegro, niby orginał ale jakoś nie ufam
- 9823954880
To kup w jakiejś hurtowni dobre zamienniki. Pokrywy są OEM dostępne, resztę w zamienniku.OEM?
sa na allegro, niby orginał ale jakoś nie ufam
tak wiem, ale jak tutaj wcześiej pisali te wałki w zamienniku i napinacze nie wytrzymują nawet 20 kkmTo kup w jakiejś hurtowni dobre zamienniki. Pokrywy są OEM dostępne, resztę w zamienniku.
Na początku tego tematu jest całym manual po polskuWitam, macie może panowie kompletny schemat ustawienia wałków rozrządu w 1.5 ? I jak zakładacie walki żeby koniki nie spadły? Dziękuję pozdrawiam
Czytając go pierwszy raz nie miałem żadnego problemu żeby zrozumieć. Jasno jest opisane jak to zrobić.I co z tego że jest, skoro jest bezpadziejny. Nie raczyli wytłumaczyć czy znaki do dołu czy do góry.
strona 6 rozwiewa wątpliwości. przyjrzyj się na schemacie w jakiej pozycji jest napinacz.I co z tego że jest, skoro jest bezpadziejny. Nie raczyli wytłumaczyć czy znaki do dołu czy do góry.
Jest to oryginalna instrukcja użąywana w serwisie PSA. Jeżeli popatrzysz na znaki i w jakiej pozycji jest napinacz, bez problemu można się zorientować jak trzeba ustawiać. Faktem jest że odwrotnie jak w 1,6 jeżeli dobrze pamiętam.I co z tego że jest, skoro jest bezpadziejny. Nie raczyli wytłumaczyć czy znaki do dołu czy do góry.
Raz kiedyś zostawiłem po kolizji głowice w starym 1.6 i za miesiąc ściągałem bo się urwał zawór.Wracając do tematu zdjęcia głowicy, to u nas zawsze po kolizji ,uszkodzeniu koników, zerwanego rozrządu itp zawsze ściągamy głowice żeby dać gwarancję. Zawór może jest szczelny ale podgięty i co wtedy, robota od nowa.