• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Podgrzewacz indukcyjny - warto?

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Moim zdaniem nie warto. Testowałem kilka sprzętów, w tym grube kotlety za ponad 10 koła netto i nie uważam tego za sprzęt niezbędny na warsztacie. Wręcz przeciwnie, zakup, który nigdy się nie zwróci. Takie zabawki jak pokazujecie za te 2 tysiące to już w ogóle sądzę, że roboty nie zrobią. Gdyby to jeszcze kosztowało te 5 stowek, to sobie może leżeć na półce i kurz zbierać, ale 2k?

Przyjedź do mnie to przekonam Ciebie że dobra indukcja w warsztacie to podstawa.

Już kiedyś pisałem, że mam alesco a800 za niebotyczne pieniądze jak na moje warunki 6 lat temu. Jest wciąż z nami, i codziennie jest włączony. Co bym zmienił gdybym miał kupić raz jeszcze?? Kupiłbym większego;] Takiego 12kw i jedna dodatkowa "stopka" doczołowa. Tyle.

POLECAM!!

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Da się tym podgrzać np łożysko żeby z walka spadło?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Da... ale trochę trza poznać jak działa indukcyjność prądu... i można ,,cuda,, robić:)

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
da radę. Da radę zalutować oczka na przewód 64mm2 w 15sekund, rurę tłumikową przepalić od grzania samego;]

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
diagu nie ma czasu bo lata za dudom po wsiach i krzyczy andżei duda andżei duda...

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
najperw musisz zdać test i udownić że nie jesteś wielbłądem:
uwaga skup się, zaczynamy test:

Ile to jest 2 + 2 ?

czas na odpowiedź 30 minut.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
bravo toomi. właśnie wygrałeś szanse na ujowy indutkor z ic, wystarczy podpisac umowe...

aaa... i dostaniesz do tego w gratisie kombinezon.
dostawa 12zeta.

Daniel Wójtowicz

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Katowice
www.cartec-polska.pl
Mogę przygotować ofertę indywidualnie pod klienta ale potrzebuję poznać oczekiwania, tj. Moc, przeznaczenie etc. abym mógł doradzić odpowiedni model. Proszę o kontakt, dane podane w sygnaturze. Pozdrawiam.

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
Odświeżam kotleta.
Możecie coś polecić z indukcji? Po czasie użytkowania? Potrzebuję coś kupić, ale nie mogę się zdecydować żeby wmiarę chodziło. Co możecie polecić od siebie powiedzmy w budżecie 5k? Nie będe go użwał jak narazie codziennie, ale od czasu do czasu jakieś śruby od regulacji ewetualnie od zawieszenia ruszyć.

Do góry Bottom