• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z odpalaniem vw bora 1.9tdi na rozgrzanym silniku

olo111

Początkujący
Punktów
0
Mam problem z odpalaniem auta na rozgrzanym silniku,po trasie długo się załącza, jakby akumulator słabnął i był problem z pradem. Na zimno jeszcze kręcił normalnie,dopiero po trasie,kręcił dłużej przy odpaleniu ponownym.

Aktualnie auto nie zapala, aku nie daje rady,nie kręci.

Nie zdążyłem sprawdzić jeszcze akumulatora,który jest już stary.

Jeszcze wczoraj pokazywał mi błąd nr Błąd 65535, jak zrobiłem trasę,zgasilem go i przy ponownej po chwili próbie zapalenia nie pali od wczoraj,sprawdziłem ponownie wyskoczył inny błąd nr w zdjęciu w załączniku.

Pytanie co robić,czy może być to wina akumulatora, który jest już stary,czy może czujnik temperatury wariuje i jest do wymiany?a może coś innego

Załączniki

• 20210907_212007.jpg
    20210907_212007.jpg
    726,1 KB · Wyświetleń: 25

olo111

Początkujący
Punktów
0
Ugotowana to ktoś ma głowę.

Po wymianie akumulatora, dalej nie ma ładowania, napięcie spada przy wł silniku do 12,5, wymieniłem alternator okazuje się,że mój dziala i nowy tez,ale dalej nie ma ładowania,bezpieczniki Ok,zostają kable masowy i prądowy do sprawdzenia coś jeszcze?

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Szczawik a pyskuje... Skoro odnosisz się tak do innych ktorzy chcą pomóc to idź dalej się gotować na forum rozrzutnikow

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Dam ci dobra rade. Odepnij przewod wzbudzenia i przez żarówkę podlacz do plusa akumulatora i zdaj relacje
Automatyczne połączenie postów:

Oczywiscie wzbudzenie alternatora

olo111

Początkujący
Punktów
0
Szczawik a pyskuje... Skoro odnosisz się tak do innych ktorzy chcą pomóc to idź dalej się gotować na forum rozrzutnikow
Radzę się po prostu zastanowić
Dam ci dobra rade. Odepnij przewod wzbudzenia i przez żarówkę podlacz do plusa akumulatora i zdaj relacje

Ok to jest konkretną Odp dam znac

olo111

Początkujący
Punktów
0
dziekuje za wszystkie komentarze. okazalo sie,ze kable sa ok,a alternator po prostu raz dawal napiecie raz nie, dlatego tak ciezko bylo to znalezc, wymieniono regulator napiecia i szczotki i chodzi jak brzytwa.

Do góry Bottom