• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem ze skrzynią biegów Laguna II

Bartek24

Nowy
Punktów
0
Witam! Niedawno kupiłem Renault Laguna II 1.6 z 2002 roku i jest to mój pierwszy francuz. Autko jest super ale mam problem ze skrzynią biegów. Na początku było tak, że po wrzuceniu biegu wstecznego i ruszeniu odczuwalne było szarpnięcie. Po jakimś czasie doszedł jeszcze objaw polegający na tym, że podczas przyśpieszania auto wpada w wibracje zaczyna bujać na boki. Najbardziej jest to odczuwalne na 5 biegu tak od ok. 70km/h do jakiś 90-100km/h a potem ustępuje. Bardzo proszę o jakąś rade i opinię na temat tego co to może być, czy da się to naprawić czy raczej trzeba szukać drugiej skrzyni. Z góry dziękuję!

Bartek24

Nowy
Punktów
0
Auto było u mechanika sprawdzonego. Diagnoza: poduszki i wszystko inne ok. wskazanie na jakąś awarię skrzyni biegów.

Bartek24

Nowy
Punktów
0
W takim razie sprawdzę jeszcze to sprzęgło u innego mechanika. Bo rzeczywiście od początku jak mam to auto to jakoś dziwnie łapie też (strasznie wysoko na pedale) już się przyzwyczaiłem do tego ale może rzeczywiście?

Michael1983

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bochum Niemcy
witam wszystkich dlugo mnie niebylo hehe a znow mam problem natomiast wymienialem kompletne sprzeglo w mojej reni lagunie 2 1,6 16 v i niewiem co panowie popsuli bo niemam swiatel wstecznych ani niedzialajom czujniki parkowania wymienilem juz na nowy czujnik w skrzyni i dalej nic niemam prubowalem na tym warsztacie u tego pana co mi robil sprzeglo ale jest na urlopie i niewiem co to moze byc pomoze ktos bende wdzieczny za jakas pomoc czego mam szukac i gdzie.

Do góry Bottom