Jednego razu przyjechał do mnie na załadunek Niemiec. Robiłem zawieszenie kabiny w w dafie 95. Jak zobaczył że wybijam tą metodą tulejkę, nie mógł uwierzyć że to takie proste. Mechanik na jego firmie ponoć pół dnia się męczył żeby ją wyciągnąć. Potem dawali auta na serwis bo tam mieli specjalistyczne narzędzia. Miałem szczęście spotkać na swojej drodze mechaników że starej szkoły, którzy umieli naprawić część, a nie tylko wymienić. A patenty mieli kosmiczne. Na ich technologi do dzisiaj bazuję. No nie do końca sprzęt się zmienia. Ale zaszczepili bakcyla do kombinowania narzędzi. Ostatni przyjechali do mnie z serwisu NH pożyczyć przyrząd do wciskania zimera na półoś w ciągniku. Przed ten pruli pół most, a zwolnice ważą. Podłapali patent i już toczą swój.Stary dobry patent wyciągania łożysk "na tłok"...przy szczelnym tłoku(dobrze dotoczonej śrubie, aby łeb nie mial luzu w wewnętrznej biezni łożyska) i odpowiednich uderzeniach sprawdza się dobrze zwykły towot.
Raczej nie przemyślał a opróżnił napiszTa szklaną butelkę bym przemyślał, ciśnienie swoje zrobi
Witam.Dzisiaj miałem do sprawdzenia intercooler.
Na szybko dorabiane króćce
Wyświetl załącznik 10917 Wyświetl załącznik 10918 Wyświetl załącznik 10919 Wyświetl załącznik 10920
No akurat idealnie spasowała nam średnicą.No tak ... zwłaszcza ta szklana ....
Staraliśmy się, ale tylko dwóch nas było.... w dodatku po weekendzie.... Tak że tylko połowę udało się opróżnićRaczej nie przemyślał a opróżnił napisz![]()
Stosuję, ale do mniejszych średnic.jeszcze do takich akcji są pomocne korki z gąsiorów do wina
Święte słowa, o ile się nie jest sołtysem.Lepiej żeby się sołtysowi stodoła spaliła, niż miałaby się zbić flaszka wódki.![]()
Wcześniej miałem orczyk od wozu, ale siekierka jest bardziej kompaktowa, i zajmuje mniej miejsca.I zauważyłem, że na niegrzecznego klienta masz siekierkę pod ręką![]()
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, bo lubię.....Ale sie rozpisał ....
Filety w oleju.Tacka z jakiejś spożywczej ?