• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rękodzieła artystyczne :)

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
panie Jacku co ten styl przy mlotku taki krotki?Pozdrawiam
Witam.
Jak jest krótki, to łatwiej trafić, a i miejsca na rozmach potrzeba mniej.:)
Dla mnie cięższy młotek na krótkim trzonku jest bardziej przydatny. Ten trzonek skróciłem w latach siedemdziesiątych, teraz można w sklepie kupić młotek z krótkim trzonkiem bez problemu.
Pozdrawiam.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1375
Panowie w ramach zartow i dobrego nastroju zapytalem o ten styl.Pozdrawiam

bartus1311

Bywalec
Punktów
2
Miasto
hucknall
Witam kiedys dorobilem klucz blokujacy kolo pasowe w audi 2.5 tdi tym rzedowym silniku. Uzylem do tego bebna od matiza i dlugiego zawiasu od starych drzwi garazowych. Do dzis wisi na starym warsztacie jak wygrzebie gdzies fotki to wrzuce. Ogolnie kiedys dorabialem mnostwo specjalnych narzedzi jak wyzej wspomniano szczypce do rozpinania przewodow paliwowych czy blokady rozrzadu. Mialem bardzo dobry palnik to mozna bylo sie bawic w malego kowala hehe

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
to samo robiłem dla elektroniki , jakieś potencjometry , symulatory itp . a nawet pseudo analizator na sondzie lambda i czasem do tego sięgam .

lisek171

SuperMechanior
Punktów
41
modełko do poprawiania gwintów zrobione w kilka minut idealne przy zardzewiałych szpilkach kolektora wydechowego, z braku laku też można narzykę szczypcami segera kręcić ale tym wygodniej

Załączniki

• Zdjęcie0230.jpg
    Zdjęcie0230.jpg
    668,2 KB · Wyświetleń: 202

dobolsgarage

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
74
Miasto
Poznań
pl-pl.facebook.com
Jak nie zapomnę to w tygodniu wrzucę zdjęcia
Blokada do odkrecamia kół rozrządu do megane scenic
Klucz do koła pasowego i napinacza opel 2.2 benzyna.
Klucz do koła pasowego do Forda

metalworks

SuperMechanior
Punktów
54
Podstawa pod małe imadło używane jako "trzecia ręka", idealne do spawania mniejszych elementów, grzania palnikiem, lutowania itp. Mogę go bez problemu wynieść z garażu więc często nie smrodzę sobie wewnątrz. Podstawa to dość ciężka odlewana felga z wózka widłowego, całość ma regulację wysokości.

Do góry Bottom