• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Regeneracja pompowtryskiwaczy

BoSubi

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Białystok i okolice-> Zagruszany
Bosch, sprawdzałem grupy pomiarowe i są duże odchyłki mimo że w tryb awaryjny nie wpada. Chcę dać komuś innemu dla porównania by mieć pewność sprawnych wtrysków. Ogólnie auto ma dość duże wibracje na wolnych obrotach. Po odpaleniu na zimnym czy ciepłym czuć wypadanie zapłonu

kolegaradom

SuperMechanior
Punktów
36
Bez rozbierania nic nie zobaczysz często popychacze wytukłe są, wtedy może wypadać zapłon, instalacja do wtrysku, gumki na wtyskach albo głowica wytarta

BoSubi

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Białystok i okolice-> Zagruszany
Ogólnie jestem już chyba 4 mechanikiem który szuka przyczyny tych wibracji(najgorzej). Ogólnie to wiązka przejrzana, konektory dogięte, oringi na wtryskach wymienione, ustawione naciski pompek. Rozrząd był przestawiony, ustawiłem na blokadach i do tego kąt synchronizacji na +0.5. Po tym zabiegu lepiej pali i nie dymi za mocno.
Aktualizacja, w techmocie powiedzieli, że wtryski dobre. Klient twierdzi, że poprzednicy wgrywali mapy bo auto dymiło i nie wkrecało się na obroty. Podejrzewam źle zrobioną mapę , może być to problem wibracji. Natomiast nie pasuje mi te odczuwalne wypadanie zapłonu. Ciśnienie pompy wstępnej i tandemowej książkowe.

Do góry Bottom