• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault scenic 2 1.9 dci

Andrzej34

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lubin
Witam mam problem gdyż robiłem uszczelka pod głowicą i pojeździłem tydzień i dalej do mechanika i stwierdzenie że turbo poszło no to zrobili turbo i niby wszystko było dobrze ale tylko dwa dni bo auto dalej strasznie kopcilo na blado wyrzuciło czarny osad z rury wydechu i na wolnych obrotach zgasło i już nie zapaliło nagle akumulator się rozładował gdzie wcześniej nie było z tym problemu a jak odpalił mi go mechanik to zaczęło stukać coś i strasznie kopcić na blado i silnik cały się trzunsł się jakby z ramy miał wyskoczyc. Przed wymiana uszczelki wszystko było ok później już nie chciał palić jak był ciepły i mechanik nie potrafił mi odpowiedzieć co się dzieje czy ktoś miał podobny przypadek pomóżcie. Wymieniłem cały rozrzad i wszystko grało dopiero po uszczelce zaczelo wszystko siadac czy może to być wina mechanika pomóżcie .

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Czas na zmianę mechanika no chyba że sam szukałeś oszczędności przy remoncie i kazales mu zrobić tanio

Andrzej34

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lubin
Rozrząd robił inny mechanik a uszczelkę i turbinę ten sam a trochę mnie to kosztowało bo w ciągu 2 tygodni pozbylem się 2 tysięcy więc nie oszczędzałem chciałem konkretnej odpowiedzi dlaczego kopci na biało po uszczelce dlaczego nie pali jak jest ciepły i w rezultacie otrzymałem że turbina padła więc kazałem robić i fakt był taki ze kopcił na biało jak dałem gazu a na wolnych obrotach nie kopcił a wcześniej było na odwrót czy ktoś może miał coś podobnego? Teraz nie znam przyczyny rozładowania akumulatora i ten grzechot jak odpalil na kable gdzie szukać pomocy?

Psyche

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Katowice
generalnie to taka podpowiedz, jesli mechanik robil uszczelke pod glowica to rozrzad rozbieral tak czy siak, pytanie czy poprawnie zlozyl?, kopci bo ? krysztalowa kula, moze znowu upg moze wtryski, chlodniczka oleju, moze jeszcze co innego. Turbo tez musialo byc zdemontowane, nie dziwne ze sie wysypalo po naprawie uszczelki?, moze bylo skladane na 'brudno'?
reklamuj i tyle

Andrzej34

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lubin
Auto już jest u tego mechanika ale problem jest taki ze nie znam się na mechanice i mechanik moze mi powiedzieć ze to z mojej winy się zepsuł i zawołać kolejny 1000. Brak słów

Do góry Bottom