To nic nie da. Walczyłem z takim czymś z pół roku.Odłącz czujnik temperatury cieczy i zobacz jak odpala.
To nic nie da. Walczyłem z takim czymś z pół roku.

Jakiej firmy dwumas montowałeś?
dobrze jest ustawiony kąt wtrysku?
Często pomaga edycja mapy dawki rozruchowej. Kluczowa jest prędkość obrotowa wału podczas rozruchu. Kto widział mapę dawki wie o co chodzi![]()
Odłącz czujnik temperatury cieczy i zobacz jak odpala.
Przy wymianie dwumasy był wymieniany uszczelniacz wału ?
Tylko na gorącym ciężko pali. Wiele przyczyn być nie może.Przy wymianie dwumasy był wymieniany uszczelniacz wału ?
Tylko na gorącym ciężko pali. Wiele przyczyn być nie może.

....zmierz ciśnienie we wstępnej pompce paliwa ,wtedy gdy masz wszystko rozgrzane .Teoretycznie tak. Ale mi pomysłów brakuje, a kupienie kompletu wtrysków po to, żeby sprawdzić to dość duża inwestycja, jeśli nie będzie trafiona![]()
....zmierz ciśnienie we wstępnej pompce paliwa ,wtedy gdy masz wszystko rozgrzane .
..napisałeś że wymieniono hydroregulatory które były wytarte ??? (bardziej pasuje -nieszczelne ,nie trzymające ciś.) .Czy masz 100% pewność że zostały wymienione ? Coś zbyt często ta uszczelka jest wymieniana --czy przy ostatniej wymianie były wkręcane nowe śruby czy stare ??Może to tu jest przyczyna -w hydraulice i zaworach --jak jest silnik rozgrzany ?? Podaj Placka na rozgrzanym silniku i zobacz jaki będzie efekt .....zmierz ciśnienie we wstępnej pompce paliwa ,wtedy gdy masz wszystko rozgrzane .
Wszystko na to wskazuje....Drogi kolego masz nr. Dwumasu który zakładałeś?
Witaj Mesiek ! Może tak się zdarzyć jak piszesz ...ale nie pasuje mi temperatura ....chyba że parametry dwumasy różnią się znacząco między zimnym a gorącym .Generalnie czynnik temperatury nie powinien mieć wpływu !Miałem te same przeboje z golfem v też bls też założyłem sachs i też stawałem na głowie by problem zlikwidować. Uspokoiło się po wywaleniu tego nowego dwumasu i założyłem identyczny tzn. sachs z identycznymi nr. z tym że pewną używkę. Nówka poszła na reklamacje co już trwa z dwa miechy. Z tytułu że towar został wysłany do producenta. Chyba wietrzą grubszy problem.