• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skoda Octavia 2 1,9TDI BLS dziwne odpalanie ciepłego silnika

Mali141

Początkujący
Punktów
1
Możesz podać numer tej wadliwej dwumasy? Chcę porównać ze swoją. Swoją drogą szwaby odrzuciły reklamację. Czekam na zwrot dwumasu wraz z opisem powodu odmowy.

Jutro postaram się wrzucić, mam oryginalny karton to spiszę co tam jest

Ostatnia edycja:

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
ja wrzucę 4 grosze ....lub zmiana mapy ( na chwilę)

albo

co się nagminnie zdarza ...kable

Mali141

Początkujący
Punktów
1
Możesz podać numer tej wadliwej dwumasy? Chcę porównać ze swoją. Swoją drogą szwaby odrzuciły reklamację. Czekam na zwrot dwumasu wraz z opisem powodu odmowy.

Wszystko z koła:
Sachs
2289 0002 80
2294 0014 84
120118 01 2 B

Z kartonu:
2289 000 280
002 6392 958

Dzisiaj zamówiłem komplet sztywnego sprzęgła Valeo, może w sobotę je wrzucę. Wadliwe sprzęgło odwiozłem do sklepu, na dniach poleci do reklamacji, zobaczymy co to da.

Wrzuce swoje 3 grosze.
Regeneracja rozrusznika rozwiąze problem!

Tak i wymiana akumulatora na mocniejszy. Palił jak igła na rozklekotanej dwumasie, założyłem nową i nagle zaczęły się problemy. I ponownie pomogło założenie sztywnego koła. Ja wiem, że to jest powszechny zabieg, ale nie tu jest przyczyna, rozrusznik kręci elegancko (po odłączeniu np. czujnika położenia wałka rozrządu można go posłuchać).

ja wrzucę 4 grosze ....lub zmiana mapy ( na chwilę)

albo

co się nagminnie zdarza ...kable

Z mapą elektronik kombinował jak i z dawką startową, na nic nie pomogło. Teraz soft jest oryginał i tak ma palić jak pali. A kable... Po pierwsze jest to zbyt regularne, po drugie w ciągu roku albo by się naprawiło albo skończyło.

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Wychodzi na to że firma sachs nie łatwo chce kasę oddawać. Spodziewaj się takiej odpowiedzi. 20190526_201326.jpg

Pytanie: dlaczego wszystko wraca do normy po zdemontowaniu tego felernego koła.

Mali141

Początkujący
Punktów
1
Może wspomnij tam o temperaturze? U mnie na zimnym było ok, dopiero po nagrzaniu wariowało

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Auto nie jest moje. Reklamację robiłem w imieniu klijenta. Ciekawe co w Twoim przypadku zdecydują pewnie zaczną składać fakty że tematy się powtażają. Muszę przemyśleć co dalej czy toczyć batalie czy odpuścić. Klijent chce towar gonić na olx więc uważajcie na niespodziankę

lisek171

SuperMechanior
Punktów
41
Walcz dalej znajomy od którego brałem dwumasa sachs po drugiej odmowie (że dwa miechy się to ciagnelo) odzyskał kasiure tylko trzeba twarda du.. mieć

Do góry Bottom