Zlodziejke zaklada sie w miejscu gdzie polozy ona cala komunikacje lub uniemozliwi nawet start z zestawu startowego
I po bolu
Na czytanie kluczykow dobre sa transpondery z ograniczonym do ok 50cm dzialaniem
Przeciez nikt tego nie poczyta na parkingu jak zamykasz auto bo bedzie musial siedziec Ci na glowie
ja wychodzę że najlepsze zabezpieczenie to jest AC - bo tak naprawdę wszystko co ma koła, można ukraść..

ha,ha,ha ale jaja, co wy tu pocicie się, ja zakładam blokadę Straży miejskiej na koło i już...
mogę nawet na kopercie i co mi zrobią?![]()
gorzej jak taki strażnik powie, że to jego blokada
, albo co gorsza zabiorą lawetą i szukaj wiatru w polu
u mnie wujo raz miał podobnie - z tym ze bez blokady odprowadzili mu na własciwy parking. O tyle dobrze ze miał lokalizator to szybko doszedł gdzie jest auto

Hm... Kolega chyba nie słyszał o zagluszaczach gsm,gps i innych. Jak mają coś zrobić, to żadna siła ich nie zatrzyma.Ja mam lokalizator z własnym zasilaniem i funkcją podsłuchu AZ16000 - jak dla mnie rewelacja, zero jakiegokolwiek abonamentu, itp. Zresztą mój elektronik nawet przyznał, że obecnie jest to najskuteczniejsze zabezpieczenie jeżeli chodzi o auta, bo ma pozycjonowanie przez GPS, GLONASS, Wi-Fi i LBS.

No grunt to ukryć dobrze taki lokalizator - ja mam zamontowanego za boczkiem tylnych drzwi - zanim tam złodziej dojdzie to i zagłuszacz mu padnieHm... Kolega chyba nie słyszał o zagluszaczach gsm,gps i innych. Jak mają coś zrobić, to żadna siła ich nie zatrzyma.
Poza tym, zagłuszacze wcześniej czy później złodziej wyłączy , bo telefony by nie działały w promieniu kilkudziesięciu, albo i kilkuset metrów. Detektorem sam już sprawdzałem i nie wykryje się tego lokalizatora jak jest w trybie offline
Miałem do tej pory autocasco , ale po tych podwyżkach wolałem sam zadbać w jakiś sposób o swoją własność - trochę przeginają z tymi stawkami na ubezpieczenia....Witam. Ja tylko odpowiedziałem na temat który który zainicjowałeś dotyczący humanitaryzmu. Pozdrawiam.Dobrze napisane. Ale na te żale które tu wylałeś nie mamy żadnego wpływu. Nie darmo jest takie parcie na stołki , za wszelką cenę. Jak już raz wejdzie to jest nietykalny. A wtedy ...
A na zabezpieczenie naszych samochodów mamy wpływ. Więc nie pozwólmy choć w tym przypadku
się wy...ać.
NAJLEPSZYzabezpieczenia na wlasna reke to chyba nie jest dobry pomysl.