• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sposoby zabezpieczenia auta przed złodziejami?

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
ja wychodzę że najlepsze zabezpieczenie to jest AC - bo tak naprawdę wszystko co ma koła, można ukraść..

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Dlatego zakladanie zlodziejek na obd, i innych rzeczy mija sie z celem:) Zlodziejke zaklada sie w miejscu gdzie polozy ona cala komunikacje lub uniemozliwi nawet start z zestawu startowego:) I po bolu:) Na czytanie kluczykow dobre sa transpondery z ograniczonym do ok 50cm dzialaniem:) Przeciez nikt tego nie poczyta na parkingu jak zamykasz auto bo bedzie musial siedziec Ci na glowie:)

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Twój kluczyk będzie wysyłał na pór metra, ale jego urządzenie będzie szukać na odległość 10 m

Piotr123456

SuperMechanior
Punktów
5
Kiedyś w prasie czytałem ciekawy artykuł o tzw. żabich skokach. Dotyczy to aut które się otwierają kiedy kluczyk jest blisko auta. Idzie się za klientem z plecakiem itd. ostatni w kolejce jest oczywiście pacjent który stoi przy samym aucie . Nie wiem czy to działa ale teoria słuszna.

Kaziek0

Nowy
Punktów
0
Miasto
Poznań
ja wychodzę że najlepsze zabezpieczenie to jest AC - bo tak naprawdę wszystko co ma koła, można ukraść..

Ja mam w swoim blokadę od Niedźwiedź Lock. Wydaje mi się, że całkiem skutecznie chroni samochód. No przynajmniej mam spokojną głowę, bo dodatkowe zabezpieczenie jest.

alexandro

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdansk
Ja mam lokalizator z własnym zasilaniem i funkcją podsłuchu AZ16000 - jak dla mnie rewelacja, zero jakiegokolwiek abonamentu, itp. Zresztą mój elektronik nawet przyznał, że obecnie jest to najskuteczniejsze zabezpieczenie jeżeli chodzi o auta, bo ma pozycjonowanie przez GPS, GLONASS, Wi-Fi i LBS.

Ostatnia edycja:

Przemek1602

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Świdnica
Montuje blokady skrzyni i nie są przemyślane, można wypiąć linki biegów przy skrzyni i jedziesz na jednym biegu potem spokojnie w ciagu paru h zdejmujesz śruby włamaniowe i masz autko. Najlepsze jest tzw odciecie zapłonu w jakims miejscu.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ha,ha,ha ale jaja, co wy tu pocicie się, ja zakładam blokadę Straży miejskiej na koło i już...
mogę nawet na kopercie i co mi zrobią?:D

alexandro

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdansk
ha,ha,ha ale jaja, co wy tu pocicie się, ja zakładam blokadę Straży miejskiej na koło i już...
mogę nawet na kopercie i co mi zrobią?:D

Hehe dobre :) gorzej jak taki strażnik powie, że to jego blokada ;) , albo co gorsza zabiorą lawetą i szukaj wiatru w polu :) u mnie wujo raz miał podobnie - z tym ze bez blokady odprowadzili mu na własciwy parking. O tyle dobrze ze miał lokalizator to szybko doszedł gdzie jest auto:)

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
Ja mam lokalizator z własnym zasilaniem i funkcją podsłuchu AZ16000 - jak dla mnie rewelacja, zero jakiegokolwiek abonamentu, itp. Zresztą mój elektronik nawet przyznał, że obecnie jest to najskuteczniejsze zabezpieczenie jeżeli chodzi o auta, bo ma pozycjonowanie przez GPS, GLONASS, Wi-Fi i LBS.
Hm... Kolega chyba nie słyszał o zagluszaczach gsm,gps i innych. Jak mają coś zrobić, to żadna siła ich nie zatrzyma.

alexandro

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdansk
Hm... Kolega chyba nie słyszał o zagluszaczach gsm,gps i innych. Jak mają coś zrobić, to żadna siła ich nie zatrzyma.
No grunt to ukryć dobrze taki lokalizator - ja mam zamontowanego za boczkiem tylnych drzwi - zanim tam złodziej dojdzie to i zagłuszacz mu padnie ;)Poza tym, zagłuszacze wcześniej czy później złodziej wyłączy , bo telefony by nie działały w promieniu kilkudziesięciu, albo i kilkuset metrów. Detektorem sam już sprawdzałem i nie wykryje się tego lokalizatora jak jest w trybie offline :) Miałem do tej pory autocasco , ale po tych podwyżkach wolałem sam zadbać w jakiś sposób o swoją własność - trochę przeginają z tymi stawkami na ubezpieczenia....

J.K.

Początkujący
Punktów
1
Dobrze napisane. Ale na te żale które tu wylałeś nie mamy żadnego wpływu. Nie darmo jest takie parcie na stołki , za wszelką cenę. Jak już raz wejdzie to jest nietykalny. A wtedy ...
A na zabezpieczenie naszych samochodów mamy wpływ. Więc nie pozwólmy choć w tym przypadku
się wy...ać.
Witam. Ja tylko odpowiedziałem na temat który który zainicjowałeś dotyczący humanitaryzmu. Pozdrawiam.

zabezpieczenia na wlasna reke to chyba nie jest dobry pomysl.
NAJLEPSZY

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
na spider-mana...

na recydywiste...

a do jednośladu polecam to: na schizofrenika

:cool::cool::p

bss2

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
polska
A może oddać w prezencie ojcu Tadeuszowi jest pewne że nikt nie ukradnie

remunia24

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
EWE
Ja zakladam banialnie proste odciecie pod czujnik stopu dopoki nie nacisniesz pedalu hamulca nie odpalisz. Dla zlodzieja to tak banalne ze nawet o tym nie pomysli. I z tego co klienci mowia to naprawde dziala

mintaka

SuperMechanior
Punktów
43
Miasto
Wejherowo
Proste zabezpieczenie ale skuteczne.
Aby odpalić auto trzeba nacisnąć sprzęgło i do tego jeszcze docisnąć do końca.
Wiem ,że zakładają malutki dystans w podłodze który po zamknięciu auta podchodzi do góry ale w bardzo małym zakresie- nie do wyczucia . Pilot dystansu jest wbudowany w kluczyk
Czujnik widzi wychylenie pedału sprzęgła i pozwala lub nie pozwala odpalić auto.

Do góry Bottom