XMARIO
SuperMechanior
podobno nadgorliwość gorsza od faszyzmu
A jak nic nie przekazywałem?Więc wypełniasz sprawozdanie "Sprawozdawczość o wytwarzanych odpadach i o gospodarowaniu odpadami". Wpisujesz datę powstania obowiązku gospodarowania odpadami. Ja w tym miejscu wpisałem datę rejestracji w platformie BDO. Potem wypełniasz dział I oraz XI i XIII (tabela magagazynowanie). Działu XIII nie musisz wypełniać, jeżeli nie miałeś żadnych odpadów 31 grudnia. Np. w moim przypadku oddałem odpady dopiero 3 stycznia, więc w dziale XIII wpisałem tam masę i kody odpadów z kart przekazania odpadów właśnie z 3 stycznia. Czy to dobrze, nie wiem, ale tak zrobiłem ;D
Na razie nic nie wpisałem wysłałem, w tygodniu spróbuję dodzwonić się do urzędu. Złożę korektęWtedy wypełniasz sprawozdanie zerowe. Czyli dla poszczególnych kodów odpadów wpisujesz wartość 0. Chyba. Jakie odpady powinieneś tam umieścić? Wydaje mi się, że na pewno olej przepracowany (może być kod: 13 02 08*), filtry olejowe, paliwa (16 01 07*), płyny chłodnicze zawierające niebezpieczne substancje (16 01 14*), płyny hamulcowe (16 01 13*), opakowania po olejach, płynach chłodniczych itd (15 01 10*), szmaty, rękawice zanieczyszczone sub. niebezpiecznymi (15 02 02*) no i filtry powietrza (15 02 03). Wpisz sobie co chcesz.
Za zeszły rok można złożyć sprawozdanie w formie pisemnej tak jak dotychczas.
Jedno jest pewne, cały ten system jest skomplikowany i posrany. Wymyślił go pewnie gość który sam nawet koła nie zmieni w samochodzie. Zamiast zrobić proste menu typu logujesz się jako watsztat i masz listę z góry odpadów jakie produkujemy olej filtry itd obok okienko na wpisanie ilości w kg na dole strony wyślij i cześć jak czapka . To nie kurwa zrobić tak żeby się każdy na minę wpierdolił
a co jesli mam kpo i nie moge wprowadzic z 2019 papierowe do systemu bo tam odrazu data jest 2020 i nie da sie zmienic?Ja złożyłem w formie pisemnej to dostałem Wezwanie że mam to zrobić przez stronę BDO.