• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Stacja do obsługi klimatyzacji ,,Problemy'' i ,,Porady''

Optima

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Dąbrowa Górnicza
www.dowarsztatu.com
A świeci się zielona dioda? Drukarkę trzeba aktywować po domontowaniu do stacji, była już zamontowana czy dokupiłeś?
Jak była zamontowana to powinna być aktywowana, jeżeli świeci zielona dioda a nie drukuje to sprawdź taśmę z tyłu drukarki(popraw połączenie) jeżeli nie jest aktywowana to podeślę ci kod do aktywcji na priva

PySIEK

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Podlaskie
www.facebook.com
Stacje kupiłem już z drukarka.Jak najbardziej jak kieszeń papieru jest zamknięta to świeci zielona dioda i po każdym włączeniu stacji wychodzi około mm papieru.Tasme sprawdziłem i jest wpieta.
Super by było z tym kodem jak byś mógł. Dzieki

banan2707

Nowy
Punktów
0
Miasto
Krotoszyn
W związku z tym ze zajmujemy się nie tylko podnośnikami ale i stacjami do klimatyzacji
zakładam temat porad dla użytkowników
jeśli ktoś będzie potrzebował jakichś informacji na temat maszyn chętnie pomogę i podzielę się doświadczeniem i dobrymi radami

Zapraszam do dyskusji pochwalcie się jaki macie sprzęt na warsztacie i co go trapi.
witam, mam stacje klimatyzacji Tecalemit AC2500, rok 2007 po włączeniu programu i po wejściu w któreś menu pojawia sie komunikat INPUT CODE ACCESS i pojawia sie miejsce na cod 4-cyfrowy, co z tym zrobić?

Optima

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Dąbrowa Górnicza
www.dowarsztatu.com
Stacje kupiłem już z drukarka.Jak najbardziej jak kieszeń papieru jest zamknięta to świeci zielona dioda i po każdym włączeniu stacji wychodzi około mm papieru.Tasme sprawdziłem i jest wpieta.
Super by było z tym kodem jak byś mógł. Dzieki

Patrzałem jednak nie ma kodu w tym modelu po prostu ma działać.
Sprawdź czy okienko jest zamknięte i czy papier termiczny jest założony dobrą stroną , bo czasami się zdarza że jest na odwrót wtedy ci nie wydrukuje. Mogła się uszkodzić -koszt nowej ok 800-900 zł brutto.

Punktów
0
Cześć, po wcześniejszych namysłach zakupiłem jednak RCC8A, zacząłem sie bawić, testować na swoim aucie, po jakimś czasie zaczęła świrować, na auto wszystko ok, ale ręcznie nie chce robić próżni, nie ściąga całego czynnika, czasami po 100, 200, czasami w ogóle. Stacja zakupiona w Mastermot, mogę tylko powiedzieć że sprzedać to wiedzą jak, nic po za tym, po napisaniu wiadomości do firmy sprzedającej i opisaniu błędów jakie pokazuje maszyna dostałem śmieszne odpowiedzi, w jednej, ostatniej zaznaczono z wykrzyknikiem że już nie będą odpisywać, jedynie kontakt telefoniczny z innym działem, oczywiście trzeba będzie dzwonić, ale sam fakt zbycia mnie jest nie na miejscu i sytuacja zrobiła się niesmaczna, ale do rzeczy:

005 - nie ma potrzeby robić odzysk ponieważ nie ma czynnika w wężach
- krzyczy że nie ma czynnika, ale na auto ściąga cały z układu

003 - w wężach urządzenia jest ciśnienie i dlatego przeprowadzenie próżni nie jest możliwe; należy skalibrować czujnik ciśnienia: USTAWIENIA - KALIBRACJA - CZUJNIK CIŚNIENIA
- na kalibrację wpadłem wcześniej, ciśnienia nie ma w wężach ani układzie, na auto robi

Witam i pozdrawiam kolegów mechaników.
Kolego N.O.R. doszedłeś już coś z tą stacją ?,ja się już męczę z tym badziewiem 3 lata.
U mnie problem jest taki że jak jest zimno to ona pracuje a jak się nagrzeje zrobi z 1 auto i sie zawiesza, przelutowałem całą elektronikę jak radzili w viakenie ale to nie pomogło. Można wszystko włączyć i zmienić na wyświetlaczu ale maszyna staje i nie steruje elektrozaworami .Nic nie można znaleźć w necie, może ktoś się zna na tych maszynach i coś podpowie bo sezon się zaczął a roboty do groma.
pozdrawiam

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Na razie chodzi ale pracuję z myślami że może w każdej chwili coś jej odwalić, nie można dokładnie skalibrować wagi, że mnie podkusiło wziąć te badziewie...

Juru123

Nowy
Punktów
0
Miasto
Podkar
Witam, kupiłem używanego Robinair AC 650 PRO. Sprzedawca (z Niemiec) sprzedawał mi jako uszkodzony: na tyle na ile zrozumiałem go powiedział mi że maszyna źle napełnia względnie źle opróżnia układ, dodał że ciśnienia błędnie "przekierowuje".... ? Pierwszą klimatyzację robiłem gdzie zawór serwisowy był tylko jeden LP: wszystko poszło ok, robiłem na manualu. Drugą klimę jaką chciałem zrobić była już wyposażona w LP i HP. Opróżnianie czynnika, zużytego oleju i wykonanie próżni + szczelności poszło dobrze, napełnienie świeżego oleju również ale czynnik niestety doszedł tylko do połowy wybranego zakresu [g] i więcej już nie chciało wejść. Próbowałem dwa razy, ale za drugim razem wyszło podobnie. Proszę o porady. Pozdrawiam

Juru123

Nowy
Punktów
0
Miasto
Podkar
Tak, w momencie jak układ napełniałem czynnikiem. Do wypompowania i wytwarzania próżni nie uruchamiałem.

PySIEK

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Podlaskie
www.facebook.com
Witam.Mój problem dotyczy stacji obsługi activ refmatic Delphi.
Potrzebuję skalibrować wagę ale niestety w ksiązce jest tylko kod do kalibracji podstawowej.
Nie mam kodu do wpisania tary i kalibrując podstawowo waga nie uwzględnia masy butli.
Moze ktoś ma dokumentację profesjonalną do tej stacji.
Dzięki.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Jak nie chce bic wiecej czynnika to wystarczy przeciez zamknac HP, o ile kompresor klimy ruszy. Jak ruszy to mozna nabic i 10kg:D

Janusz622

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Spytkowice
Witam wszystkich.
Mam starszą stację Ecold Compakt 6011 i mam problem z ustawieniem wag na tym sterowniku. Nie wiem w którym momencie otwierać zaworek do zlania odessanego oleju. Może jest ktoś na forum co miał taką stacje i
może pomóc. Najbardziej bym był wdzięczy za podesłanie mi instrukcji obsługi.

Do góry Bottom