Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Ja w 2008 roku jak był ten super kurs obcych walut kupiłem oryginalna główkę renault/nissan consult/clip za 4300 zł . W 2023 kupiłem na głowicę ADT (mitsubishi/renault/nissan) po prezentacyjną za 8000 zł gdzie chyba rok później to już było 12 000 zł .
Diagnozowanie samochodów po 2019 jest ekstremalnie drogie i na tym rynku zostna tylko ci co są w stanie zainwestować naprawdę grube pieniądze . I "nie" Chińczycy tych blokad nie ominą bo nikt nie zaryzykuje wlamu na serwery producentów . Dla tych co sie upierają niech pokażą mi piradźką wersje najnowszej AutoData która od 2014 jest wersji online .
@Misiek A myślisz gdzie kupiłem swojego launch'a . Sprzedają lustro ostatniej wersji która była na płycie DVD z 2014 . Cala reszta odbywa sie tak jak my sobie radzimy na forum na zasadzie ktoś kupuje program na 5 stanowisk i odsprzedaje 4 loginy . A to nie jest piractwo bo kasa dalej trafia do producenta oprogramowania .