• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Układ chłodzenia

sasza109

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kowalów
Witam pacjent to renault laguna 1 z 1999r 1.6 16V benzyna/gaz. Problem polega na tym że od wczoraj załączył mi się wiatrak od chłodnicy i już się nie wyłączył. Żeby nie rozładować aku to wyjąłem bezpiecznik. Jak go włożę to odrazu się załącza wiatrak przy zimnym silniku. Czy może ktoś mi powiedzieć co poszło?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1103
Miasto
...Seksu i biznesu...
kuzwa. najlepiej to mu wymien osobiscie co i jak trzeba palcem pokazac...
co wy ludzie sraczke macie jak cos trza w aucie zrobic sprawdzic??? Boże jedyny, jak to kiedyś funkcjonowali nasi dziadkowie jak nie bylo internetu... ba... swiatła w chałupach nie bylo kto o internecie słyszał. a motory to na talon kupywali...dziadek moj byl stolarzem o mechanice zielonego pojęcia nie miał dostal talon na wfm 125 nówka z polmozbytu...ale była też do niej instrukcja obsługi wyatarczyło ze dziadek przeczytał ją raz. .. i wiedzial jak zarowke wymienic, tarcze, olej ,swiece ,czy wyregulować gaznik z zaplonem ..podkreslam ze nie bylo internetu jak teraz ,lata 60te ...a teraz 21 wiek lata 20...łun niewie co to przekaznik i gdzie on jest ...stare przyslowie mówi po nitce do kłębka .....
przepraszam najmocniej ale społeczeństwo to sie chyba kuzwa jego mać to rozleniwiło.:banghead:

A można bardziej jasniej, jaki przekaznik i gdzie go znajdę i jak sprawdzić?

Do góry Bottom