Po jednym i po drugim przestawieniu sprawdzę czy koło wałka rozrządu przestawiło się po pół zęba. Jeśli w którymś przypadku nastąpi przestawienie o pół zęba koła rozrządu zakład przegrywam ja i bihor. Jeśli nie zakład wygrywamy.Składam w tym momencie silnik z tego mojego Iveca, rozrząd już złożyłem ale jak przyjmiecie zakład to zrzucę osłony i nagram filmik jak przestawiam najpierw o jeden ząb na wale, a potem o jeden ząb na wałku rozrządu i zobaczymy jakie są efekty.
Przestawiajac pasek na dole o zab bedzie o dwa zeby na gorze. Ale przestawiajac zabek na gorze to jak pol zabka na dole.

Przeczytaj temat od początku i poznaj genezę problemu.Przestawiajac pasek na dole o zab bedzie o dwa zeby na gorze. Ale przestawiajac zabek na gorze to jak pol zabka na dole. Bezpieczniej wiec jest przestawiac zabki na gorze rozrzadu, mniejsze ryzyko pomylki.
Nie rozumiem o co chodzi w tym zakladzie. O to czy da sie przestawic rozrzad o pol zabka? No nie da sie. Pamietaj przestawiasz rozrzad na gorze, odnosisz sie wyrazeniem "jeden zab" to kola gornego. Nie mozesz tak mieszac sobie pojec.
Przestawiajac pasek na dole o zab bedzie o dwa zeby na gorze.

W takim wypadku jak przestawisz pasek u góry o jeden ząbek to na dole się w ogóle nie ruszy?![]()
Ty już nie przeganiaj admina bo to niegrzeczneDobra Ty już nie pijesz z nami .Dobranoc

Kurna chata Waldek, popłakałem się ze śmiechu.W takim wypadku jak przestawisz pasek u góry o jeden ząbek to na dole się w ogóle nie ruszy?![]()
Potem możesz przeedytować. I nie wysyłaj mi upomnienia. Czuję się upomniany. Idę spać Wszystkiego najlepszego w niedzielę (bo święta się już prawie skończyły).Twoja szczerość mnie rozbroiłapowiem tak jak na wałku przesuniemy jeden ząbek wzgledem cechy na obudowie rozrządu to na wale przesunie się o dwa zęby ..ale ja juź się pogubiłem ,, juz sam nie wiem o co chodzi..

Tylko do TK się nie odwołujNadal czekamy na odpowiedz kogoś kogo zaakpcetuje Bihor

Ja pier....
Jestem nawalony......m
Pozdrawiam wszystkich

Zresztą sam przeedytuje.Potem możesz przeedytować
jednak winem się oblałam i laptop też się zamoczył