• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

vivaro 2.0dci brak reakcji na dodanie gazu

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
- drugi sterownik
- podmieniane wszystkie czujniki z drugiego sprawnego, oprócz wtrysków bo w tamtym były inne.
- parametry OK
- wtryski przypisane
- płukane wtryski liqui moly
- czujnik sprzęgła, hamulca OK
- pedał gazu podmieniany w parametrach widzi położenie
- przelewy zmieniane z tym zaworkiem
- błędów zero
- instalacja sprawdzana kilkukrotnie

megane22

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Olsztyn
Wszystkie czujniki czyli jakie ?
Jak pracuje na wolnych obrotach ?
- drugi sterownik
- podmieniane wszystkie czujniki z drugiego sprawnego, oprócz wtrysków bo w tamtym były inne.
- parametry OK
- wtryski przypisane
- błędów zero

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
- drugi sterownik
- parametry OK
- wtryski przypisane
- błędów zero
przepływka ?
A ster wymieniałeś z przelutowaniem pamięci czy virgin i dopisanie ? może w eeprom jest babol ?

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Przepływka podmieniana, silnik pracuje równiutko i ma dobrą kulturę pracy. Drugi sterownik bez żadnego lutowania [mam stary cały], sterownik robiony u ogarniętej osoby :)

Czujniki te wszystkie co są ważne, cisnienia paliwa, przepływka, czujnik na pompie itp..

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Przepływka podmieniana, silnik pracuje równiutko i ma dobrą kulturę pracy. Drugi sterownik bez żadnego lutowania [mam stary cały], sterownik robiony u ogarniętej osoby :)
a tam jest gdzieś jakiś zaworek na przelewach ... ślęcze i czytam fora bo głupi już jestem

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
nie ma możliwości, paliwo podane z butelki z płukanką. zero bąbelków. A wy macie takie same objawy? Wtryski robiliście? U mnie nie ruszane.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
wymieniony pierwszy i ok , po czasie to się stało , w korektach 3ci ryczał to go wymieniliśmy i nic , teraz korekty równo .
zakładane wtryski były używane z auta które jeździło ...

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
nawet nie da się jechać tym samochodem na test

mechu333

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kępno
Temat chyba ogarnięty. W cilpie jest funkcja kodowania wtrysków i przyuczania wtrysków. W tej drugiej wystarczy potwierdzić który wtryskiwacz się wymieniło i jest OK. U mnie po zatwierdzeniu zaczął bez problemu wkręcać się na obroty do 3000 tys. na postoju. Składam wszystko do kupy i w drogę.

mechu333

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kępno
Wychodzi na to że tak. Wcześniej kodowałem tylko wtryski cdif3 albo autocomem, i myślałem że wystarczy.

megane22

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Olsztyn
Chyba nie za bardzo wiesz co daje kodowanie wtryskiwaczy. Skoro korekty miałeś OK to nie widzę związku jednego z drugim.
Nie raz robiłem takie samochody i nigdy nie było problemu. Według mnie to chwilowy zbieg okoliczności.
Póki co ciesz się z sukcesu.
Wychodzi na to że tak. Wcześniej kodowałem tylko wtryski cdif3 albo autocomem, i myślałem że wystarczy.

mechu333

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kępno
Chyba nie za bardzo wiesz co daje kodowanie wtryskiwaczy. Skoro korekty miałeś OK to nie widzę związku jednego z drugim.
Nie raz robiłem takie samochody i nigdy nie było problemu. Według mnie to chwilowy zbieg okoliczności.
Póki co ciesz się z sukcesu.

Wyjaśnij mi skoro ty wiesz, bo ja wiem swoje , ale mądrego dobrze posłuchać.
Ja też wymieniłem już kilkadziesiąt takich wtrysków w 2.0 dci lub cdti i nie było problemu
Ale chyba nie czytałeś wcześniejszego postu , że to potwierdzenie wymiany wtrysku załatwiło sprawę nie kodowanie.

Zrobiłem autem 20km jest ok , klient zabrał auto i śmiga .

tomek8712

Nowy
Punktów
0
Kodowanie nic nie daje
napisz czy rozwiązales problem u mnie nic nie bylo robione i jest to samo jedynie co to był problem z wentylatorem który działał non stop po odpaleniu ale wentylator zaczol działać ok , z tym wentylatorem to popiołem cdif3 na stacyjce przestał 4h ale nawet auku nie padło nic nie robiłem a auto trup. Brak reakcji na gaz

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
napisz czy rozwiązales problem u mnie nic nie bylo robione i jest to samo jedynie co to był problem z wentylatorem który działał non stop po odpaleniu ale wentylator zaczol działać ok , z tym wentylatorem to popiołem cdif3 na stacyjce przestał 4h ale nawet auku nie padło nic nie robiłem a auto trup. Brak reakcji na gaz

priv

Do góry Bottom