bezposredni wtrysk tez jest czysty
Chodzi o kanał w którym siedzi wtrysk? bo nie zajarzyłem
bezposredni wtrysk tez jest czysty
Nie musiales wygarniac tyle kasy na start. Wystarczylo zmienic miejscami wtryski i cewki. Sprawdz wiazke, byc moze 3 cewka ma slabe zasilanie (wiazka) lub ubite sterowanie w ecu (lub w wiazce). Przy wypalonym zaworze kompresja nie byla by idealnie rowna raczej, przy wydechowych musial by strzelac w wydech. Przy ssacych faktycznie pulsacja podcisnienia. Sam osobiscie tfsi jeszcze nie klepalem, wiekszosc ludzi decyduje przytargac caly slup i wymieniac. Nie moja broszka zeby za kogos decydowac. Spotkalem jednak przypadek ubitego ecu, fakt ze po modyfikacji softu ale po tej operacji zakulal jeden cylinder i talk juz zostalo mimo ori softu w starym sterowniku. pomogla wymiana sterownika.
Ale to juz trzeba bylo by sprawdzic a nie mam jak
To zupełnie inny silnikhttp://olx.pl/oferta/katalizator-audi-a4-b6-2-0-tfsi-bwe-8e0-254-200-h-CID5-ID8hjBJ.html
Jak dla mnie to dwie sondy. Skoro nie wywala bledu drugiej moze masz jednak namieszany soft. Mysle ze ktos podciagal moc, dlatego wypadl katalizator zeby nie blokowal wydechu.
mając to auto ponad 2 miesiące do dzisiaj nie dowiedziałem się tych informacji, trochę mnie to przeraża...
Co do rzutowania na pracę jednego cylindra, jak pisałem wyżej odma rozwalona, ktoś ją wcześniej kleił ale membrana rozerwana, a 'sika' w najbliżej w miejsce 3go cylindra, założę nową i wtedy będę grzebał dalej.