• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Xsara picasso 1.6 8V benzyna - schemat rozrządu

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Chciałbym abyś wiedział że zgłosiłem administratorowi Twoje komentarze do mojej osoby. Pozdrawiam
Poskarż się jeszcze pani od katechezy... i możesz jeszcze napisać do rzecznika praw obywatelskich...:)

A tak z ciekawości się zapytam : czy ty masz choć skończoną szkołę podstawową ? :)

Moim zdaniem nie sądzę, bo ewidentnie masz braki w czytaniu, a co gorsza nie trybisz nawet obrazków - w tym temacie kwestie ustawienia rozrządu w pojeździe z tytułu tematu, zostały opisane nie tylko za pomocą słowa pisanego, ale i grafik... więc trzeba być dość opóźnionym w rozwoju aby nie potrafić zrozumieć tak jasno wyjaśnionego rozwiązania problemu...:)

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Woodoo nie jesteś na czasie. Ludzie wchodzą na forum żeby otrzymać odpowiedź a nie czytać także szukaj odpowiedzi i wklej pogrubioną czcionką żeby gość zamknął w końcu ten ciężki temat

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Niech se głąb jeden z drugim poszuka, a nie niemoty chciały by mieć wszystko na złotej tacy pod gębę podane...:)

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Woodoo to ty jesteś ten forumowicz co nie pomaga tylko zamiast ryby dajesz wędkę.

Rubin5

Początkujący
Punktów
0
Kolego drogi Woodoo, bardzo się cieszę że jesteś inteligentny, błyskotliwy i taki najmądrzejszy. Ale co zrobić jak nie dociera do tego czegoś co masz na szyi że nie każde auto jest takie same, gdzie w praktyce i teorii powinno być ale nie jest.
I znowu dla Twojej informacji, może to dojdzie do Ciebie - choć nie wiem : mam zamienione koło od wałka rozrządu i nie mogę je ustawić na znaczniku w bloku silnika, ponieważ otwory nie zgrywają się. Jest przesunięcie o 1 cm względem osi. I teraz zastanawiam się kto jest większym ...........

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
I teraz zastanawiam się kto jest większym ...........
No zdecydowanie ty...:) tylko nie dotarło to jeszcze do ciebie...:)
mam zamienione koło od wałka rozrządu i nie mogę je ustawić na znaczniku w bloku silnika,
Och biedactwo... kto cię tak urządził ?:eek:
Pewnie przed tobą był tu jakiś jełop druciarz...:)

Zdecydowanie powinieneś napisać skargę do rzecznika praw obywatelskich, bo to się w pale nie mieści żeby tak sobie jakiś partaczo- jełop- druciarz zamieniał koła rozrządu, bo potem jakiś partaczo- jełop- druciarz nie będzie mógł ustawić rozrządu i będzie musiał płakać po forach...:)

Rubin5

Początkujący
Punktów
0
Proszę o pomoc, rozkładam ręce. Ustawiłem cały rozrząd czyli : koło od wału ustawione i zablokowane, koło od wałka ustawione i zablokowane, pierwszy tłok na samej górze. Silnik nie odpala, przed rozebraniem rozrządu auto paliło od pierwszego strzału. Co może być jeszcze nie tak ?
Automatyczne połączenie postów:

Proszę o pomoc, rozkładam ręce. Ustawiłem cały rozrząd czyli : koło od wału ustawione i zablokowane, koło od wałka ustawione i zablokowane, pierwszy tłok na samej górze. Silnik nie odpala, przed rozebraniem rozrządu auto paliło od pierwszego strzału. Co może być jeszcze nie tak ?

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Automatyczne połączenie postów:

małpy.avi.gif

No chłopie widać, że masz smykałkę do mechaniki...:) bedzie z ciebie fachura...:)

Rubin5

Początkujący
Punktów
0

botek

SuperMechanior
Punktów
96
Pewnie trzeba blokady usunąć...

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
Kolego drogi Woodoo, bardzo się cieszę że jesteś inteligentny, błyskotliwy i taki najmądrzejszy. Ale co zrobić jak nie dociera do tego czegoś co masz na szyi że nie każde auto jest takie same, gdzie w praktyce i teorii powinno być ale nie jest.
I znowu dla Twojej informacji, może to dojdzie do Ciebie - choć nie wiem : mam zamienione koło od wałka rozrządu i nie mogę je ustawić na znaczniku w bloku silnika, ponieważ otwory nie zgrywają się. Jest przesunięcie o 1 cm względem osi. I teraz zastanawiam się kto jest większym ...........
Znaczy się zablokowałeś wał nie w tym miejscu co potrzeba i później zablokowałeś wałek tam gdzie potrzeba, to widzę już że szlifierz i jakiś mechanik zarobi za zrobienie głowicy ...

Makimuss

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
7
Miasto
Zachpom
Niestety jak ktoś ma uczni to ma taki kabaret na co dzień . Wyjmij rozrusznik a zobaczysz dziurkę na blokadę .

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Teraz to już g. mu to da bo auto bez komprechy nie odpali... A koło i tak zmienisz na takie jak być powinno bo skoro jest z innego modelu, wersji etc to na 100procent jest innej średnicy, ma inna ilość zębów, w innym miejscu blokada... Po co się szarpiesz? zmień na takie jak być powinno bo drogie nie będzie i wtedy myśl co dalej... Proste...

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
jest innej średnicy, ma inna ilość zębów, w innym miejscu blokada...
średnica nie jest taka ważna, byle ilość zębów się zgadzała.
chociaż przy tym samym kształcie zęba i mniejszej średnicy koła to raczej niemożliwe :)

to co być powinno: na wałku rozrządu 2 razy więcej ząbków niż na korbowym.

Do góry Bottom