eclipse10
SuperMechanior
Witam czy 19 zł netto za godzinę pracy jako mechanik samochodów ciężarowych to dużo mało czy normalna stawka ?

3k w 11r a po 10 latach tysiąc więcej, to wychodzi na to że mniej zarabiasz.Także w tym temacie wypowiedziałem się po raz pierwszy w 2011 roku a teraz mam na rękę czwórkę z przodu w nominale bez sobót![]()
3k w 11r a po 10 latach tysiąc więcej, to wychodzi na to że mniej zarabiasz.
no właśnie a to jest wogole dziwne bo niby wartość pieniądza spadła bo denominacja ale w kieszeni zostaje mi więcej, mało tego mam trzy samochody, jestem starszy, bardziej awaryjny... Polska to dziwny krajU mnie nie chcą robić osobówek za 20 na rękę, pełna umowa , więc na ciężarowych 19 to chyba mało.Witam czy 19 zł netto za godzinę pracy jako mechanik samochodów ciężarowych to dużo mało czy normalna stawka ?
Ale to pewnie gdzieś w dużym mieście ? U mnie warsztat jest na wsi chociaz wielkościa i sprzętem odpowiada lub przewyższa profesjonalne serwisy.U mnie nie chcą robić osobówek za 20 na rękę, pełna umowa , więc na ciężarowych 19 to chyba mało.
200k mieszkańców to nie tak dużoAle to pewnie gdzieś w dużym mieście
więc na ciężarowych 19
przestań to chyba na pół godziny 19 przed opodatkowaniem, No dokładnie tak, mechanik też człowiek, chociaż już coraz ich mniej, a będzie jeszcze mniej bo młodzi wcale nie garną się do tej roboty, o nas też ludzie kiedyś zapomną jacy byliśmy i co i jak robiliśmy, będą tylko legendy mniej lub bardziej ubarwione, także nie ma sensu się wysilać bo i tak pójdziemy wszyscy do piachunajważniejsze jest podejście indywidualne dla każdego mechanika
a historię piszą ci co przeżyliNo to jest fakt że duże to jest inny świat niż małe, mechaników od osobówek jest mnóstwo19 zł.... wszystko zależy od tego co potrafisz przy takim "dużym "zrobić. I jak długo się pierdolisz z tematami na 5 min .
a nie każdy od dużych wytrzymuje fizycznie do późnych lat, chyba że potrafi myśleć głową a nie bicepsem no i trzeba mieć narzędzia i warunki pracy żeby długo w tym pracowaći za to co napisałes Masz u mnie duzza Flache. O tym cały czas mówieZ tą płacą jest różnie. Jak "dasz" na godzine, to się okazuje że z jednej przerwy na śniadanie mechanik robi sobie dodatkowo 2 kolejne, do tego delektowanie się papierosem, setki telefonów od żony, kochanki, chorego dziecka, ledwo 8 godzin mija a hamulce nie zrobione. Z drugiej strony inna osoba doceni to i daje z siebie naprawdę dużo, wykazuje inicjatywę i uwaga...." myśli". A jak dasz na przerób to zaczyna się delikatnie mówiąc robienie po łepkach, zamiast smarować i czyścić klocki demontując je to psika smarem przez felge na zacisk.... Dlatego najważniejsze jest podejście indywidualne dla każdego mechanika. Jednak 25 zł to kwota na osobowe, według mnie 30 za ciężarowe to minimum.
A doświadczenie nauczyło mnie , że jak coś już się naprawia to trzeba się do tego przyłożyć... By długi czas tam nie zaglądać...
na godzinę mam 45zł/h brutto , za 2 pierwsze nadgodziny +50% a następne 100% płatne , za prace w weekendy 100% płatne... Zakład wysyła na kursy/szkolenia itd. wiadomo i są minusy takiej pracy , Praca na 3 zmiany itd...No dokładnie tak samo mam, na skp pracuję a naprawiam samochody z nudów i dopiero teraz to sprawia frajdę i człowiek jakoś jaśniej myśliJa powiem tak , ja porzuciłem robotę jako mech. samochodowy … a bo zawsze klient psioczy , czemu tak drogo , szef zawsze goni... bo to auta stoją... klient czeka... Liczą się sztuki nie jakość usług !!! czyli gonitwa ,szarpanina , i rozszarpane nerwy !!! i to za marne 20zł/h .... i to oczywiście z wielką łaską... Dalego to zostało moim hobby , przy swoim autku pogrzebie , a i to znajomym pomogę autko ogarnąć . A teraz od ponad 5 lat pracuje w dziale utrzymaniu ruchu jako Elektryk-Mechanik i moja robota polega na utrzymaniu ciągłości w produkcji ,Tzn. czyli usuwanie awarii bieżących , planowanie akcji serwisowych , i usprawnianie maszyn... Czyli zazwyczaj szukam sobie jakieś zajęcia/robótki , bo tak na prawdę tyłek boli od siedzenia i czas strasznie się dłuży . Wiadomo przy serwisowaniu cały czas tych samych maszyn... Człowiek wie , gdzie stuknąć , puknąć , i kopnąć by to pracowało dalejA doświadczenie nauczyło mnie , że jak coś już się naprawia to trzeba się do tego przyłożyć... By długi czas tam nie zaglądać...
na godzinę mam 45zł/h brutto , za 2 pierwsze nadgodziny +50% a następne 100% płatne , za prace w weekendy 100% płatne... Zakład wysyła na kursy/szkolenia itd. wiadomo i są minusy takiej pracy , Praca na 3 zmiany itd...