• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechaników

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
Wszystkie roboty robione "na wyścigi" są zazwyczaj ch*jowo zrobione.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Doświadczenie 30 letnie bo zaczynał od malucha i kredensa i na tym poziomie się zatrzymał... Znam właśnie takiego mechanika i szczerze wolał bym młokosa z 2 letnim doświadczeniem niż Pana starszego który wie dużo i na pewno wiele mógł bym się od takiego nauczyć ale już wypada z rynku bo jego wiedza jest ciut przestarzała... (Nie wkładam oczywiście wszystkich starszych mechaników do jednego wora ale niestety często widzi się takie rzeczy)

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Doświadczenie 30 letnie bo zaczynał od malucha i kredensa i na tym poziomie się zatrzymał... Znam właśnie takiego mechanika i szczerze wolał bym młokosa z 2 letnim doświadczeniem niż Pana starszego który wie dużo i na pewno wiele mógł bym się od takiego nauczyć ale już wypada z rynku bo jego wiedza jest ciut przestarzała... (Nie wkładam oczywiście wszystkich starszych mechaników do jednego wora ale niestety często widzi się takie rzeczy)
Często faktycznie tak jest. Gniazda to wystarczy dotrzeć, taki luz jest ok, jak dawkę podaje to wtryskiwacz dobry a ta elektronika głupia. To złe, to niepotrzebne a to jeszcze inne. Owszem wiele rzeczy jest zbędne, ale wiele pracuje całkiem inaczej jak kiedyś. Znam takich co ogarniają "po nowemu" a i takich co oleje robią i nic więcej.

Znam przypadek, że przyszedł pan starszy datą do warsztatu (do pracy) a młody własnie jakiś taki nowoczesny silnik z głowic ogałacał. Ten stał oparty o błotnik, nic nie mówił, stał dłuższą chwilę, młody patrzy a temu łzy po policzkach lecą...Pyta co się stało a ten z płaczem, "to już nigdy jeździć nie będzie"....Hahah, okazało się, że ziomek pracował w warsztacie i całe życie robił hamulce i zawieszenia. Niczego więcej nie ogarniał. Koleś taki chwilę przez emeryturą....

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Płakał, bo czas poleciał a na hamulcach i zawieszeniu się zatrzymał.... Pewnie w nowym bmw " raz otworzył " dźwignią pokrywę silnika a potem stał przed nią i szukał Rygla..... To wtedy by był płacz

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Nie.. Płakał bo to było jego auto..

Skiaba21

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
A stawka najniższa krajowa na papierze do tego 2300 pod stołem 8h dziennie bez soboty i niedzieli to w miarę tyle proponują miasto 250tys mieszkańców ?

A jaki był by dobry % od roboty ewentualnie z najniższą krajową 2800 brutto + jaki % żeby było w miarę dla 2 stron

mazi0000

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
122
Miasto
Katowice
A stawka najniższa krajowa na papierze do tego 2300 pod stołem 8h dziennie bez soboty i niedzieli to w miarę tyle proponują miasto 250tys mieszkańców ?

A jaki był by dobry % od roboty ewentualnie z najniższą krajową 2800 brutto + jaki % żeby było w miarę dla 2 stron
Stanie Ci się coś , to gówno dostaniesz z zusu . Nie mówię już o emeryturze lub kredycie na mieszkanie.

Skiaba21

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Ale ta opcja jest w miarę sensowna pod względem wynagrodzenia?? to wychodzi jakoś ponad 4000zł czy to już nie są takie czasy że najniższa krajowa i reszta pod stołem? i nie wiem jaki % był by spoko jak by się robiło na akord podstawa 2500zł + 30% od roboty kurczę nie wiem jak to liczyć z tym akordem.

Skiaba21

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
No wiecie chodzi mi o procent z wykonanej roboty + podstawa powiedzmy. rozbieżność jest taka dużo każdy mówi co innego. Na necie to się znajdzie o zarobkach medialnych tylko, jak wujek google zawsze wszystko wie to na temat ten nic nie wie hehe

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
No wiecie chodzi mi o procent z wykonanej roboty + podstawa powiedzmy. rozbieżność jest taka dużo każdy mówi co innego. Na necie to się znajdzie o zarobkach medialnych tylko, jak wujek google zawsze wszystko wie to na temat ten nic nie wie hehe
Ja mam procent od sprzedaży i od przeglądów, zawód diagnosty jest koruptogenny

Do góry Bottom