• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechaników

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Stanie Ci się coś , to gówno dostaniesz z zusu . Nie mówię już o emeryturze lub kredycie na mieszkanie.
Ile by nie zarabiał to i tak gówno dostanie z zusu nie wspominając o emeryturze. A tak chociaż częśc kasy uratuje przed utylizacją w tych instytucjach.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
No tak, a jak coś mu się spierdzieli na łeb i będzie siedział na zwolnieniu, to na najniższej...:)
Jak się jest na zwolnieniu tydzień to nie ma to znaczenia, ale jak już miesiąc lub dwa, to trochę robi różnicę... no chyba, że siedzi jeszcze na garnuszku u starszych...:)

rausman

SuperMechanior
Punktów
47
Nie jestem mechanikiem, ale wedlug mnie w Polsce wymiany cześci i robocizna są śmiesznie tanie. 150 - 250 zł za wymiane sprzęgła? 150 zł za cztery hamulce? Powinno byc dwa razy drozej, bo aut jest za duzo na drogach, klienci i tak w koncu zaplaca za naprawe, ewentualnie kupia kolejny zlom.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Ktos bierze za sprzęgło tyle? Chyba ze godzina pracy. Rausman dlatego jest coraz mniej mechanikow. Byli w co drugiej stodole a teraz w co 7mej sa.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Ogolnie slabe sa zarobki mechanikow. Chyba ze na wlasna reke robia. Taki mechanik nieglupi facet dorabia frajerow np.
Arnold a ty to masz dobrze w tym SKP

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Ogolnie slabe sa zarobki mechanikow. Chyba ze na wlasna reke robia. Taki mechanik nieglupi facet dorabia frajerow np.
Arnold a ty to masz dobrze w tym SKP
No cud miód orzeszki, siedzę, przybijam pieczątki, dupy mi dają numery telefonów, robią loda w kanale, na napiwkach mam drugą pensję i szacun na dzielni :) rób uprawnienia i działaj, hajlajf

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
A daj spokoj , mi juz starczy fachów. Ostatnio nawet serwisowałem dystrybutory w stacji paliw. Robota panstwowa i prywatna codziennie. 2 niedziele w tygodniu wolne. Musze duzo pic zeby miec sily do pracy. Ale marzy mi sie jeszcze skonczyc jeszcze jedna szkołe.

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Nie jestem mechanikiem, ale wedlug mnie w Polsce wymiany cześci i robocizna są śmiesznie tanie. 150 - 250 zł za wymiane sprzęgła? 150 zł za cztery hamulce? Powinno byc dwa razy drozej, bo aut jest za duzo na drogach, klienci i tak w koncu zaplaca za naprawe, ewentualnie kupia kolejny zlom.
Nikt nie broni ci placic wiecej niz chca, na pewno nie odmowia. Poza tym stawki ktore podajesz to chyba z przed 20 lat albo w dolarach a nie cebulionach. 200 za sprzeglo to nawet wiesiek w szopie nie bierze.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Nikt nie broni ci placic wiecej niz chca, na pewno nie odmowia. Poza tym stawki ktore podajesz to chyba z przed 20 lat albo w dolarach a nie cebulionach. 200 za sprzeglo to nawet wiesiek w szopie nie bierze.
Pewnie jeszcze są takie miejsca w Polsce

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Średnia gaża mechaniora za dzień pracy na warsztacie u janusza biznesu oscyluje w granicach 150- 200 pln... a więc opłaca się dłubać po godzinach i brać takie stawki...:)

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Średnia gaża mechaniora za dzień pracy na warsztacie u janusza biznesu oscyluje w granicach 150- 200 pln... a więc opłaca się dłubać po godzinach i brać takie stawki...:)
I co taki, 8 godzin kręci u janusza za 150zł a potem kolejne 8 siedzi na czarno u siebie za kolejne 150? Na etacie miałby tyle samo robiąc 12h a nie 16, poza tym jakby brał za sprzęgło 400 a nie 200, to nadal nie mógłby się opędzić od klientów jak w przeciętnym warsztacie minimum to 600-800, a w "lepszym" poniżej tysiaka nie schodzą. 150 to nawet w szopach biorą najwyżej za jakiś prosty rozrząd albo kilka tulejek w zawieszeniu.

rausman

SuperMechanior
Punktów
47
zalezy tez jakie auto, wymiana sprzegla w pandzie czy innym maluchu to jest szybka robota, wymiana sprzegla w wiekszym aucie jest bardziej skomplikowane to i wiecej kosztuje

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Siemano panowie po dłuższej przerwie. Tak streszczając udało mi się zahaczyć o warsztat który mi generalnie pasuje. Robie tu już jakoś 2 lata, Mam tu swoje miejsce, swój wózek i swoje zadania. Wyrabiam miesięcznie około 15-20tyś z przerobu, i dotychczas dostawałem od tego 10% premii plus oczywiście podstawa, czyli 3tyś. Finalnie dostawałem około 4.5tyś -5tyś miesięcznie.
Jednak współpracownicy dzisiaj zarządzili zebranie z szefem i chcą przejść na stałą kwotę miesięcznie. Mi tam w sumie dotychczasowy układ pasował, ale mniejsza z tym. Szef kazał ustalić ile miesięcznie chcielibyśmy dostawać. Ja miałem w wrześniu dostać podwyżkę, bo tak przynamniej ustalaliśmy z szefem jakiś czas temu. Czyli finalnie bym teraz zarabiał jak reszta kolegów czyli 3,5tyś plus przerób, czyli jakoś 5tyś -5,5 tyś miesięcznie.
I teraz mam zdecydować ile miesięcznie chciałbym dostawać stałej kwoty. Więc tutaj pytanie do was, bo są tu pracownicy, są tu też właściciele warsztatów. Ile jest wart taki pracownik, oczywiście jest w pracy zawsze, trzeźwy :D wiadomo czasem L4 ale tylko jak konieczne, urlop wiadomo, nie wyzywam klientów, raczej kulturka, nie burczę do nikogo jak muszę oderwać się wymienić żarówkę czy załatać koło.
Na ile panowie się można liczyć w tych zjebanych czasach, żeby nie wyjść stratnym, ale też sprawiedliwe względem pracodawcy? :)

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Pracujesz 40 godzin w tygodniu czy więcej?

Do góry Bottom