• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

zlozony problem - Fiat Scudo silnik nie odpala 2.0 JTD RHZ 16V 2001r 110PS cdn.

• Thread starter Mattizlotaraczka
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
M

Mattizlotaraczka

nowy watek, bo widze ze kolega Misiek sie ( znow ) wkurzyl, nie rozumiem dlaczego ? chyba ze jest zasada by pisac krotko i zwiezlo. Ja w wojsku nie bylem, to nie wiem jak tak sie pisze.
Moze za duzo osobistych wycieczek, zgadzam sie z tym.
Ale jak ktos mnie obraza i wkleja obrazki o trutce na szczury to jak mu odpowiedziec ?
Od teraz osobiste wycieczki pewnych czlonkow tego forum beda ignorowane.

Chetnie bym porozmawial o tej opcji ze sie kola zebate walkow rozrzadu przestawily, ale nie wiem czy kolega Misiek znow tego nie zamknie ?
O pradach bladzacych chyba jeszcze za wczesnie dywagowac ? :)
Uwzialem sie na Ecu, by wszystko na to wskazywalo, i wyszlo ze mam racje. Czy do konca mam racje wyjdzie jak zaloze 2-ie ecu jak wroci od magikow od ecu ze swiezym opgramowaniem.

"Ja tam nie mam nic do ciebie matti. Kazdego gnoją tu nie tylko ciebie"

tak zauwazylem, niektorzy jakby czerpali z tego zyciowa energie, moze w zyciu im nie wyszlo ? :)
moze powinienem to ignorowac. w koncu mowia : jak nie ruszysz gow..na to nie smierdzi

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Nauczysz sie i ogarniesz. Wielu tu jest samoukami. Zaczynali od patrzenia jak wujek iskrownik we wsk 125 naprawial. Potem fiaty polonezy itp

Jak masz swoj skaner do niego to opanujesz sprawe. Powoli bez nerwow. Nikt nad glowa ci nie skacze. Ten twoj sterownik to idzie po obd?

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem

To nie scudo to prom kosmiczny...

To nie scudo to prom kosmiczny...

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Ta ale z tych piątek to by sie uzbierało z kilkanaście tysi.

WOODOO pewnie jutro znów temat zostanie zamkniety i powstanie IV część sagi

M

Mattizlotaraczka

Nauczysz sie i ogarniesz. Wielu tu jest samoukami. Zaczynali od patrzenia jak wujek iskrownik we wsk 125 naprawial. Potem fiaty polonezy itp

Jak masz swoj skaner do niego to opanujesz sprawe. Powoli bez nerwow. Nikt nad glowa ci nie skacze. Ten twoj sterownik to idzie po obd?
nie wiem

To dzieki takim tematom lubie tu wlazic czesto. Na elektrodzie tylko otworzysz usta a juz leci wiącha od moderatora albo cos innego hihi bo zapomniales przecinka i dwukropka.
mi konto zamkneli bo pogonilem takiego jednego moderatora sie przypieprzal o bledy, mowili by przeprosil. O takiego wala :)

Ja mam co robic. Sciepa hehe po 5 zeta

Matti poszedl spac
mam gielde sie zaczela

Przeczytaj jeszcze raz mój post dotyczący pompki ze zrozumieniem. Jak nie zrozumiałeś za karę pierdolnij baranka w ścianę.
Wyświetl załącznik 25832
jutro poczytam twoje wypociny

O ku..wa z tego juz MTM kielbasy nie ukrecisz. Matti jutro sie odezwe jak skoluje te numery tej maszynki.
OK.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
M

Mattizlotaraczka

Przeczytaj jeszcze raz mój post dotyczący pompki ze zrozumieniem.
Wyświetl załącznik 25832
znow nie odpowiedziales na pytanie, mam wrazenie ze po prostu nie wiesz a grasz takiego co wszystko wie. Do tego nasmiewasz sie i masz ubaw ze swoimi kolesiami ktorzy juz sa na mojej czarnej liscie.
To ostatnie decydujace pytanie w tej familiadzie, jak poplenisz blad ladujesz na czarnej liscie jako 4-ty po woodoo, toomii, mtm.
Ponawiam pytanie : czy paliwo powinno leciec z przewodu paliwowego na filtr paliwa po przekreceniu kluczykiem stacyjki ale nie zalaczaniu rozrusznikai kreceniu silnikiem
Podpowiadam : pompa nisk cisnienia w baku dostaje napiecie przez 6 sekund po przekreceniu kluczykiem jak powyzej.
Paliwo nie leci.
Pytanie dodatkowe : premia albo wpierd...ol jak nie umiesz : czy ecu ma jakikolwiek wplyw na pompowanie paliwa przez pompe niskiego cisn w baku ? w tym przypadku jezeli jest ecu z uszkodzonym softwarem i stalym nie dajacym sie wykasowac bledem o cisn paliwa czy ecu moze powodowac ze paliwo z pompy nisk cisn nie leci po przekreceniu kluczykiem ale nie uruchamianiu rozrusznika.
Ostatnia twoja szansa Dimitrew, albo zostajesz w klubie albo wypier... na czarna liste i tam sobie pisz

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
Ponawiam pytanie : czy paliwo powinno leciec z przewodu paliwowego na filtr paliwa po przekreceniu kluczykiem stacyjki ale nie zalaczaniu rozrusznikai kreceniu silnikiem

Może odpowiem za kolegę :mad:
TAK POWINNO LECIEĆ PALIWO

Tu jeszcze trochę to nikt ci nie odpowie bo będzie na czarnej liście

M

Mattizlotaraczka

Może odpowiem za kolegę :mad:
TAK POWINNO LECIEĆ PALIWO

Tu jeszcze trochę to nikt ci nie odpowie bo będzie na czarnej liście
jeszcze troche i wpisze kazdego robiacego sobie jaja na czarna liste i beda sobie tylko gadac towarzystwo wzajemnej adoracji

dzieki za udzial, ale nie odpowiadaj za Dimitrewa, tylko za siebie.
Powiem ci cos, dzis rano zapytalem 2 dobrych mechanikow ( robilem u nich auta i wiedza co robia ) i dostalem 2 przeciwstawne odpowiedzi na pytanie : czy ecu ma jakikolwiek wplyw na pompowanie paliwa przez pompe niskiego cisn w baku ? w tym przypadku jezeli jest ecu z uszkodzonym softwarem i stalym nie dajacym sie wykasowac bledem o cisn paliwa czy ecu moze powodowac ze paliwo z pompy nisk cisn nie leci po przekreceniu kluczykiem ale nie uruchamianiu rozrusznika ?

Status
Zamknięty.