• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Alkohol

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
588
Jak destyluje to czemu ma się nie nadać...nie wiem jaką masz konstrukcję tego...
Jak da się regulować MOC parowania to pewnie się nada. Musi być ciśnienie lekkie żeby Ci przepchnęło przez rury...a przecież wypada wpiąć w to jeszcze deflegmator i odstojnik. A przynajmniej deflegmator z plastikową butelką zamiast odstojnika ;) i można działać. I cały czas musi być chłodzenie, tak? Bo to nie włączasz na godzinę tylko na cały dzień, kilka dni :D Więc chińskim czajniczkiem to sobie możesz...dla uciechy przedestylować na próbę...łyżkę smakową :D
Piękna sprawa.
Automatyczne połączenie postów:

A jaka jest przebitka na sklepowym spirytusie do wyprodukowania go z kilograma cukru, to masakra.
3 razy jak to przepuścisz to czyściusieńkie złoto. Naturalne :D A nie chemia ze sklepu :D
Cukier podgrzewasz, robisz karmel...dosładzasz już finalny produkt ile chcesz dużo mało wedle gustu. Chopaku - mucha nie siada.
Słodziutkie, zmrożone 50% - chopaku.
Dwa pierdolniesz i leżysz : ))))

Ostatnia edycja:

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
412
Jak destyluje to czemu ma się nie nadać...nie wiem jaką masz konstrukcję tego...
Jak da się regulować MOC parowania to pewnie się nada. Musi być ciśnienie lekkie żeby Ci przepchnęło przez rury...a przecież wypada wpiąć w to jeszcze deflegmator i odstojnik. A przynajmniej deflegmator z plastikową butelką zamiast odstojnika ;) i można działać. I cały czas musi być chłodzenie, tak? Bo to nie włączasz na godzinę tylko na cały dzień, kilka dni :D Więc chińskim czajniczkiem to sobie możesz...dla uciechy przedestylować na próbę...łyżkę smakową :D
Piękna sprawa.

A jaka jest przebitka na sklepowym spirytusie do wyprodukowania go z kilograma cukru, to masakra.
3 razy jak to przepuścisz to czyściusieńkie złoto. Naturalne :D A nie chemia ze sklepu :D
Cukier podgrzewasz, robisz karmel...dosładzasz już finalny produkt ile chcesz dużo mało wedle gustu. Chopaku - mucha nie siada.
Mam z kotła wojskowego do gotowania grochówki , stoi to na stelażu pod który na kółkach wjeżdża koza opalana drewnem lub piecyk gazowy . Zależy ile mam czasu . Miedziana rurka, następnie szklana chłodnica ,odstojnik z nierdzewki , węgiel aktywny , ostatnia chłodnica z spiralnych rurek w nierdzewnej bani i wylot do nierdzewnej butli . Później przepuszczona tak 3 razy .

Dużo nie robię tego , ale nie ilość a jakość .

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
335
Miasto
Rakszawa
A ja mam cukrzycę, więc nie piję. Od wielkiego dzwonu walnę czystej dwa kielony i to tyle.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
588
z kotła wojskowego
:D

Węgiel aktywny robi robotę...
Jak masz dużo węgla w układzie, to nawet dwa razy wystarczy...

Szkło i rury silikonowe, mobilnie i na sportowo...

Pangia, a kto tu mówi o piciu? Tu chodzi o sam proces :D i napawanie się nim, kiedy powstaje coś z niczego ;

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Piękna sprawa.

Nie ma regulacji, poskąpiłem na droższą wersję

Ale nie musisz cukrzyć gorzoły ;)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Ja mam prosta kolumne z refluxem wysoka na około 2.3m. Przy dobrym ustawieniu 95% cięgiem :) ale to dawne czasy

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
588
W więzieniu co trzeci, jak nie co drugi siedzi przez alkohol.

Alkohol ma tylko jedną pozytywną cechę..tzn. w pewnym przypadku jest lepszym złem..ale nie chce mi się tu opisywać doświadczeń na szczurach...zawałach serca i stresie...

200zł na privie i możemy pogodać ;) Jak ktoś mam problem alkoholowy ;) lub w domu

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
588
(Jest to taka sama trucizna, jak rozpuszczalnik, czy nitro...a jednak człowiek to pije. Następnego dnia dosłownie sika swoim mózgiem. Komórkami.)
"50-latek pijący średnio dwa piwa dziennie ma mózg o 10 lat starszy niż niepijący rówieśnicy – wykazały analizy naukowców z University of Pennsylvania."
A gdzie wątroba i reszta organizmu. Gdzie rodziny, dzieci. Geniusze intelektualni którzy tracili wszystko przez alkohol.
Ilu ludzi nawet nie wystartowało, bo alkohol na wstępie im wszystko zabrał.

Wszystko bierze się z istoty niezrozumienia własnych problemów. Kompleksów, frustracji...wychowania. Nieśmiałości.
Temat rzeka :)

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Jak ktoś ma półtorej godziny w co wątpię to warto posłuchać. Nie chciałem psuć zabawy ale heniek zaczął.

Ostatnia edycja:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Domyślam się że w filmiku jest że czysty alkohol szkodzi....

Dlatego ja piję rozcieńczony :)

A tak serio to wszystko jest dla ludzi, ale w odpowiednim czasie i ilościach.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Raczej w tym filmiku jest to, że akurat alkohol w ogóle nie jest dla ludzi i szkodzi w każdej ilości, ale i tak na większości zrobi wrażenie tylko do pierwszej okazji.

Do góry Bottom