• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW 7 E65 wyciek czynnika

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Dla wyjaśnienia, nie jestem "typowym" mechanikiem, prowadzę warsztat stricte serwisu klimatyzacji samochodowej. Nie po drodze mi z automaciarzami, ani takimi co to robią wszystko nawet jak się na czymś nie znają, więc proszę, przestań pi...lić :)
A jak tak to zwracam honor i sorry...:D po prostu zasugerowałem się twoimi pytaniami, jakbyś nigdy lampy UV w ręku nie trzymał...:p:D
Modlę się po cichu, żeby Unia jebła i wszystko wróci do normy :D
A to ciekawe... ale po dotacje unijne to pewnie byłeś ?:p:D a i pewnie nie wiesz co to jest traktat lizboński i kto go podpisał... mała podpowiedź: 240px-Lech_Kaczyński.jpg :meh: oczywiście musiał, bo miał lufę pistoletu przystawioną do głowy... :rolleyes::D

dominik.mar

Gaduła
Punktów
49
Miasto
Ruda
Spoko luz, mogłeś odnieść takie wrażenie, jestem tu świeży a i na tyle niekulturalny, że się nie przedstawiłem i nie powiedziałem nic o sobie. Ale dobrze, że są tu strażnicy i trzymają krótko nowych, dyletantów trzeba tępić :D

Litości, te całe dotacje to marnotrawienie naszych pieniędzy, a w skali prowadzenia/budowy warsztatu to kropla w morzu potrzeb.

Wyobraź sobie, że coś tam wiem i mam świadomość, że była to umowa kupna/sprzedaży Polski. Owszem miał lufę przystawioną do głowy, był na niej napis "Leszek jak nie podpiszesz, to do następnych wyborów możesz nawet nie startować". Tak swoją drogą, macie tu jakiś kącik polityczny, czy nie lubicie się kłócić? :D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Litości, te całe dotacje to marnotrawienie naszych pieniędzy, a w skali prowadzenia/budowy warsztatu to kropla w morzu potrzeb.
Zdecydowanie się z tobą nie zgodzę z tym marnotrawieniem (no chyba, że przez urzędasów), ale każdy kto dostał to myślę, że potwierdzi- bo od ,,państwa polskiego,, to co najwyżej można dostać w łeb...:meh:
Ja wiem, że to kropla, ale ta kropla przy różnych działalnościach jednoosobowych na początek zajebiście pomaga (pisze z autopsji swej i innych znajomych):D

Ptp Bartosz

Początkujący
Punktów
1
Miasto
BIELSKO-BIALA
panowie, w temacie wykrywania nieszczelności- mówicie o mieszaninie azotu 95% i wodoru 5%.
zestawy ogólnie dostępne na rynku, butla z zestawu- koszt ok 160 zł brutto (wystarczy na max 3 samochody w zależności od pojemności układu). natomiast firmy zajmujące się gazami technicznymi- mogą przygotować mieszaninę 95/5, koszty dużej butli raz większe niż samego azotu.
indeks MM 007950025880, ewentualnie sam detektor 007950025820

dominik.mar

Gaduła
Punktów
49
Miasto
Ruda
Woodoo, ja ze swoich obserwacji wnioskuję, że połowa działalności otwartych z dotacji, jest otwierana tylko dla dotacji. W swojej miejscowości mogę mnożyć przykłady warsztatów które działały rok max dwa. Do tego dochodzą inne działalności, które na kilometr śmierdzą sama chęcią wzięcia kasy, nic poza tym. W skali kraju to ogromne pieniądze. Ale również zgodzę się, że jesli ktoś poważnie myśli o "swoim" taki zastrzyk gotówki jest fajnym prezentem i pomocą szczególnie przy niedużych dzialanościach.

Dobra Panowie pitu pitu, nie zaśmiecając dalej tematu wracam do głównego wątku. Jeśli ktoś ma doświadczenia z nieszczelnościami w w/w modelu proszę się podzielić, będę wdzięczny.

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Jeszcze wracając do tematu dotacji, 90% osób rezygnuje z jedynego głównego powodu, wysokiego złodziejskiego ZUS-u, przy jednoosobowej działalności ponad połowę miesiąca trzeba pracować na opłaty, a po za sezonem niektórzy muszą jeszcze dokładać, oczywiście nie mówimy tu o jeszcze wynajmowanym pomieszczeniu na działalność, tutaj to już w ogóle się nie kalkuluje a gdzie jeszcze ogrzewanie i nie daj boże coś trzeba wyremontować albo jakaś opłata lisingowa maszyny... W mniejszych miastach właśnie tak to wygląda u większości z nas, co innego w dużych, tutaj już ceny można sobie popodnosić.

Do góry Bottom