• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw e87 n47 nie odpala po wymianie rozrządu

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Zapowietrzony poluzuj przewody na wtryskach i zakręć ktoś drugi niech patrzy czy pojawi się paliwo.

maly855

Uczestnik
Punktów
0
Mam podobny problem. Z tym, że poprzednia pompa opiłkowała. Została wyminiona na nową wtryski i filtr również, ponadto wyczyszczony cały układ i podmieniona Obroty przy rozruchu ok. 200. Myślę że jest jakaś usterka elektryczna lub komputer, gdyż cały czas jest błąd 4300, którego nie można wykasować. Dodam, że auto przyjechało z taką usterką. Dziś jestem w pracy ale jutro będę walczył z tym dalej.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
No to teraz zacznie sie jazda.

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
Odebrałem pompę założyłem i dalej jaja. Dalej długo kreci nim zbuduje ciśnienie ale buduje je na tyle duże ze auto odpala i gaśnie. Zgasnie naciskam start i dalej 20sekund kreci zaczyna budować osiaga jakies 250 zapala i gaśnie. I tak w kółko Układ odpowietrzony na rurkach od wtryków. To się tak zachowuje jakby jej paliwo spierdzielało przelewem czy regulatorem i nie była w stanie zbudować ciśnienia.

maly855

Uczestnik
Punktów
0
Zacisnij powrót z rampy i z wyjścia pompy cr. Zobacz czy wtedy zbuduje ciśnienie i czy będzie ono wyższe.

Druga sprawa co było przyczyną awarii pompy. Bo jeśli opilkowala to wtryski też są zabrudzone i przez nie ucieka ciśnienie. Jak ja dałem na sprawdzenie to żaden nie trzymał cisnienia każdy lał. Ja założyłem już 3 pompę i dalej to samo ciśnienie rzędu 8-13 Bara. Szukam dalej....

Ostatnia edycja:

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
Pompa właśnie nie opiekowała. Dalem ja bo po wymianie rozrzadu po prostu auto nie odpaliło. Chłopy w bosch powiedzieli ze nigdy nie spotkali się z takim przypadkiem pompy ktora wogole nie tłoczy ktora nie opiłkuje. Wtryski były sprawdzane jeszcze przed pompa i byly ok.

maly855

Uczestnik
Punktów
0
Hmm więc podejrzewam że może być coś w elektryce na zaworze w pompie. Czy wie ktoś jakie powinno być tam napięcie? Myślę że będzie w tym blad bo gdy podłączam tam inny zawór to nic się z nim nie dzieje. A dane elementy podkładam ze swojego jeżdżącego auta.

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
Dobra podsumowuje jak wygląda sytuacja.
Pompa niby naprawiona. Ciśnienie zaczyna na listwie sie pojawiać po 5-6sekundach od momentu krecenia rozrusznikiem. Zbuduje na 230-260 silnik zapala i gaśnie i ciśnienie na listwie momentalnie jest 0. Zagniecenie przewodów nadmiarowych na listwie i przelewach nie poprawia kompletnie budowania ciśnienia. Próbowałem na plaku że może się przeprosi i wzbudzi to nie ma wogole cisnienia na listwie. Kompletne zero
Z boku mam takiego samego diesla to cisnienie na listwie ma po 1sekundzie od momentu krecenia 160bar po 2sekundach auto zapala. Po zgaszeniu cisnienie opada ostopniowo.
Tak ze chyba jednak pompa śmiec

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Nie czytałem od początku tylko ostatnie kilka postów gdzie zafiksowany jesteś na pompę, a czy sprawdzałeś wtryski czy przelewem Ci nie ucieka ciśnienie?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
dali chociaż jakiś jakiś papier na te pompe i wytryski.
można by wrzucić na forum.
nie wiem, może tylko ja tak mam, ale nie zdarzyło się by pompa czy wtryski okazały sie dobre, specjaliści z laboratoriów zawsze twierdzą że uszkodzone.
to jest niezła fucha- uszkodzone i tyle, pińcetosiemset sie nalezy i kropka.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ja mam swoich z ktorymi 8 lat współpracuje i nie ma naciągania. Albo cos jest dobre, zle lub akceptowalne (nie sa dobre, ale powinno chodzić).

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
też już się takich dorobiłem.
alle to nie serwis bosch.

wrzucę jeszcze jeden cytat:
" Jeśli do serwisu trafia on bowiem w całości, kiedy ma tylko rozciągnięty rozrząd, wymienić należy go wraz z kołami zębatymi. Sęk w tym, że zintegrowane są one z samym wałem, który w tej sytuacji również podlega wymianie."

w sumie to nie ma co sobie głowy łamać, bo kolega zrobił tych rozrządów kilkanascie

Ostatnia edycja:

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Pierwsze słyszę żeby pompa tak nagle sama z siebie uległa tak poważnej awarii o której mówił serwis. To nie statek kosmiczny..... Proponuję koledze zakup książki ze zdjęcia. Będą tam odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania i potrzebna wiedza do naprawy tego BMW. Wyjdzie zdecydowanie taniej niż wysyłanie kolejnych elementów do sprawdzenia ;) 20201017_154051.jpg

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl

Do góry Bottom