Wydruki wtrysków mam. Zasilanie do pompy cr dochodzi równe 4 bary. Żeby wykluczyć błąd czujnika ciśnienia zalozylem na trojniku manometr i jest 4bary na wejściu do pompy. Wczoraj ponownie zdjałem pokrywę zaworów żeby zobaczyć po raz 121 czy rozrząd jest aby ok. Przyjechał do mnie kolega który tez ma warsztat bo go o to poprosiłem czy ja jestem ułomny i źle to złożyłem i czegoś nie widzę albo źle widze i wyszło tak jak mówiłem. Rozrzad jest na 1000% dobrze. Znaki na kolach zębatych sie pokrywają idealnie/blokada wałków przylega perfekcyjnie do głowicy oraz bloka wału wchodzi idealnie.
Poza pompa ktora wczoraj w bosch na 5 testów 2 razy nie pompowała. Została u nich. dziwne jest dla mnie jedna rzecz Dlaczego przy kręceniu rozrusznikiem nie wywala komunikatu o niskim ciśnieniu przy rozruchu( w zasadzie kazda bmw tak ma jak coś jest z układem paliwowym i nie ma cisnienia lub jest niskie przy pracy rozrusznika. Tu mimo ze nie ma ciśnienia nie ma komunikatu.
Wracając do zle złożonego rozrzadu w tym silniku jeśli bym go nawet źle złożył to pompa cr powinna budować cisnienie w ułamku sekundy a nie po 6-8 sekundach od naciśniecia start. Na próbę odsunąłem czujnik wałka rozrzadu delikatnie czy pokaze blad synchronizacji i po około 20 sekundach pracy rozrusznika wywala komunikat synchronizacji i czujnika walka.