• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

CITROEN C3 BŁĄD P2564

szymon2

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
MIEJSKA GÓRKA
Witajcie.
Mam swojego Citroena juz prawie 3 lata. 1.6 HDI. 2013 rok. Od jakiegoś czasu zacząl wyskakiwac check i komunikat -awaria silnika, napraw samochow

Zacząłem szukac i na diagnostyce wyskoczyl blad p2564 - Czujnik pozycji przyspieszenia turbosprężarki, czy jakos tak.

Zaczęły się wymiany
Na pierwszy ogień poszedł elektrozawór podcisnienia

Wymieniony i chwile spokoju bylo, moze ze 2 tygodnie. Na szczescie rzecz nie droga, 130 zl.

Potem mechanik poszedl dalej, wymieniona zostala grucha turbiny wraz z czujnikiem

Znow bylo spokojnie chyba z miesiac.

Potem check i komunikat pojawial sie roznie. Raz byl, raz nie bylo.
Zostala ostatnia rzecz - okablowanie.
Wczoraj rowniez wymieniona wtyczka do czujnika gruszki i troche kabelkow. Sprawdzone rurki z cisnieniami, nic nie ulamane, zagiete czy cos w tym stylu.
Bledy pokasowane. Wyjechalem od mechanika i wszystko okej. Jakies zakupy, postoj pod sklepem, odpalam - ok. Do domu, potem znow gdzie pojechalem - ok.
Wieczorem wyjezdzalem znowu - checka wywalilo i komunikat.
No juz rece opadaja. Nikt nic nie wie co to moze dalej byc.

Dodam, ze turbina dziala, auto mocy nie traci. Ktos powie, to olej to i spokojnie korzystaj z auta. No ja nie lubie jednak jak cos jest zrypane. Wszystko musi byc na tip top.

Moze ktos mial podobny problem, mierzyl sie z takim i rozwiazal go?
Z gory dzieki za sensowne podpowiedzi.

szymon2121

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
PIASECZNO
Witam,
Automatyczne połączenie postów:

Hej,

Załączniki

• c1.PNG
    c1.PNG
    73,5 KB · Wyświetleń: 27
  • c2.PNG
    c2.PNG
    72,4 KB · Wyświetleń: 29
  • c3.PNG
    c3.PNG
    69 KB · Wyświetleń: 22
  • p2564.PNG
    p2564.PNG
    225 KB · Wyświetleń: 27

szymon2

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
MIEJSKA GÓRKA
Nic nie robiłem od trzech tygodni nic nie wyskakuje ale mam pytanie czy ten model Citroena C3 rok 2013 1.6 HDI ma pogrzewane lusterka bo córka mi cały czas mówi że nie podgrzewa lusterek sprawdziłem i rzeczywiście tylnia szyba ok a lusterka dupa z góry dzięki

Do góry Bottom