• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Efekt allegro i nieporozumienia w warsztacie.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Ta ale później będzie przyjeżdżał do warsztatu, ja będę musiał mu zdjęcia robić,a on co chwila bedzie dzwonil: a wie pan bo oni mówili ze trzeba było nowe śruby użyć,a to a tamto. No chyba ze wprost powiem won za drzwi. Oni niby rozumieją ale dopóki wszystko jest Ok.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
952
Miasto
Manchester
Ta sama sytuacja co z turbo.
Do tego przyrząd do montażu sprzęgieł SAC ... zdjęcia po + instrukcja producenta i nara :D

Uprzedzić klienta i tyle.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Do tego mam wymienić sprzęgło w skrzyni bo to Dsg. Toz wiadomo ze będzie moja wina. Mam co innego robic. Z perspektywy klienta to pewnie mechanik nie chce robić bo nie ozłoci się na marżach

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Niedawno dostałem rachunek za prąd
I gdzie problem, przecież prąd praktycznie nie podrożał, najwyżej jakieśtam opłaty dodatkowe. Uważasz że to uczciwe podejście? Tak samo jak mechanik bierze mało tylko opłaty dodatkowe do części dolicza.
Ludzie by nie kombinowali z częściami gdyby nie mechanicy dymający ich dając niby małą stawkę za robotę, a nadrabiając dowalając kosmiczne marże na częściach, albo kombinujący z zamawianiem najtańszego a liczeniem za najdroższą firmę. W hurcie jest taniej, a jak mechanik doliczy swoją marżę wychodzi 2x drożej niż w detalu, to już ostre przegięcie. Gdyby mechanik doliczał tylko trochę marży tak żeby dobic do ceny detalu to nikomu by się nie opłacało bawić w swoje części i problem by nie istniał.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Kiedyś już mówiłem, powtórzę raz jeszcze, nie róbcie sprzęgieł, rozrządów i UPG to nie będziecie mieli kłopotów:)

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
I gdzie problem, przecież prąd praktycznie nie podrożał, najwyżej jakieśtam opłaty dodatkowe. Uważasz że to uczciwe podejście? Tak samo jak mechanik bierze mało tylko opłaty dodatkowe do części dolicza.
Ludzie by nie kombinowali z częściami gdyby nie mechanicy dymający ich dając niby małą stawkę za robotę, a nadrabiając dowalając kosmiczne marże na częściach, albo kombinujący z zamawianiem najtańszego a liczeniem za najdroższą firmę. W hurcie jest taniej, a jak mechanik doliczy swoją marżę wychodzi 2x drożej niż w detalu, to już ostre przegięcie. Gdyby mechanik doliczał tylko trochę marży tak żeby dobic do ceny detalu to nikomu by się nie opłacało bawić w swoje części i problem by nie istniał.

Prąd nie podrożał ???? !!!!

Do góry Bottom