• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat Scudo 2001 rok 2.0 Jtd nie odpala

• Thread starter Mattizlotaraczka
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
M

Mattizlotaraczka

Sprawdzilem to co mialem sprawdzic, na ile pozwala mi moja wiedza. Nastepne do sprawdzenia jest ecu, mozliwe jedzie jutro do firmy, po tym bede wiedzial wiecej.
Nie mowie ze kazdy pisze bzdury, np. Winetoo daje b. dobre rady, a reszta sam ocen. Nikt nie mowi ze wszyscy to idioci, tylko jak ktos nie cos sensownego do napisania to po co krytykuje innych czyli mnie. Auto jest zepsute, no i co ?, z czaasem dojde co i jak ? jakby nie bylo ruszane przez pseudofachowcow toby pewnie bylo Ok. Co stary rzech kupie to kupa smrodow po innych. Nie moge poradzic bo nie mam czarodziejskiej kuli, a ty masz ? to jak ci wychodzi ecu albo immbilizer na skanie ? wychodzi czy nie ? moze byc problem w kablach, i co ? mam teraz wyjac cale wiazki bo ktos mi tak radzi tutaj ? Najlatwiej to sie przypier....ac ze a to nie taki skaner, a to nie taki spray, moze mam jeszcze wziac francuza i mlota takiej firmy jak ktos mi tu radzi ?

M

Mattizlotaraczka

Ty toomii76 bys kuswa pomogl a nie sie nabijal, bo ja twoj ziomal jestem. Moj ojciec jest z Turku, Na Zeromskiego ( chyba ) mieszkal. I inna rodzina rozsiana po Turku i okolicach.

Diagbox ty zeza to juz masz :)
rozrzad jest Ok. sam wymienialem, auto troche zagaduje na plaku, to nie jest problem mechaniczny. I przestan z tym plakiem bo juz kuswa nie moge

M

Mattizlotaraczka

mam zdolnosci i satelite nad twoim niebem, widze jak piszesz te bzdury i zaraz Ci bombe spuszcze :)

M

Mattizlotaraczka

O patrzta bombe. Ja to podlaczam oscyloskop do wtryskow i krece. Dwu albo cztrokanalowy. Do czujnika walu i walka i patrze wykresy. Nie zawsze skaner prawde ci powie

nie zawsze powie, to prawda. ale wpierw wyeliminowac ecu, wg mnie moze miec problem. Kto zreszta kuswa wie co tam nabroili poprzedni mechanicy ? 2 wtryski byly tak zawalone nagarem, jeden az po wierzch. 2 tyg. zajelo mi wyjmowanie by ich nie urwac.

Napięcie jakie masz przy rozruchu?

napiecie gdzie ?

napiecie gdzie ?

aha, no to sorry kolego. Jak sie znasz na elektryce to dlaczego nie piszesz o elektryce ?

Poczytaj kim jestem glownie jestem elektrykiem

elektrykiem czego ? samochodow czy np. parowozow ? bo to roznica

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Wiesz ze jak jest problem np z akumulatorem masami i rozrusznikiem np to spada napięcie w ukladzie podczas rozruchu i odcina komp wszystko np ponizej napiecia bezpiecznego

Zajmuje sie samochodami maszynami i szafami sterowniczymi np

Wszystko co ma plus minus faze zero

Fajnie się z tobą pisze.

M

Mattizlotaraczka

Czyli wszystko sprawdziłes, każdy pisze bzdury, jesteś super fachowcem a wszyscy to idioci.
Hmm, a auto jak było zepsute, tak jest nadal. Czyli wychodzi na to, że jesteś kolejnym mechanikiem co nie może poradzić sobie ze starym parchem.

nie takie glowy sie wypowiadaly, myslisz ze tylko tutaj sie radze ?
jeden kumpel, to ecu a moze zapowietrzony uklad paliwa, inny to code box, jeszcze inny nie ma pojecia. Co glowa to inna teoria. jakbym mial historie co bylo dokladnie robione, to bym wiecej wiedzial, a tak moze ktos cos gdzies nacial, spierd..il i wyplynelo teraz ? normalka. zrobic auto na szybciora, kasa do kieszeni i wypchnac za brame, a ze potem sie spierd...li za rok czy dwa ? kogo to obchodzi ?

M

Mattizlotaraczka

Wiesz ze jak jest problem np z akumulatorem masami i rozrusznikiem np to spada napięcie w ukladzie podczas rozruchu i odcina komp wszystko np ponizej napiecia bezpiecznego

Zajmuje sie samochodami maszynami i szafami sterowniczymi np

Wszystko co ma plus minus faze zero

Fajnie się z tobą pisze.

Tak, czytalem ze jak niskie napiecie na Akku to problem z Ecu, ale tam nie ma problemu z pradem z akumulatora, to dobry akumulator, mam od nowosci, po 3 latach uzywania w innym aucie wlozylem do tego, zawsze sprawdzam napiecie i czesto doladowywuje bo nie zalozone kolo pasowe na pasek alternatora. akku trzyma napiecie, miernik mowi ze jest Ok. nie za nowy, ale nadal Ok.
Sprawdzic dokladnie elektryke zostawilem sobie na po sprawdzeniu Ecu jak wyjdzie ze jest Ok.
Na razie sprawdzone bezpieczniki, wszystkie sa nowe, cos 30-40 bezp.
mozliwe jutro go oddam i za pare dni bede wiedzial, dobra znana firma, a nie jakis chalupniczy Mietek z Zenkiem co miernikiem a Allegro mierza.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Tak wygladal wtrysk z auta ktore mialo wszystko dobre a nie paliło zwróć uwage na korozję

Załączniki

• IMG_20180509_130347.jpg
    IMG_20180509_130347.jpg
    769,8 KB · Wyświetleń: 11
  • IMG_20180509_122744.jpg
    IMG_20180509_122744.jpg
    875,5 KB · Wyświetleń: 11
M

Mattizlotaraczka

Wtryski wykrecales i sprawdzales. Moze zardzewialy

ty sam zardzewiales , masz na mysli ze sie zablokowaly ? mialem juz taka teorie, ale nic nie ma na skanerze, lub nie pokazuje bo ecu jest zardzewiale :)
wtryski byly wyjmowane, myte , auto chodzilo na nich pare godzin, troche dymilo, ale zostawilem to na pozniej az skoncze go i zaczne jezdzic.
auto palilo normalnie, co jakis czas odpalalem, ostatnio 3 mies. temu
to jest na bank problem elektryczny, ktory spowodowal problem podawania paliwa ( chyba ), taka jest moja teoria na dzisiaj.
Ecu jedzie jutro do dobrej firmy na sprawdzenie, razem z nim code box ( nie ma Bsi ) i kluczyk. No i zobaczymy co potem ?

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Podłącz miernik do akumulatora i połóż go na podszybiu. Zacznij kręcić rozrusznikiem i zobacz czy nie spada poniżej 11 volt

Kup za 5dych inne i sprawdzisz

M

Mattizlotaraczka

Naprawde pomysl chłopie bez obrazy nie pali z plaka czy to nie daje do myslenia.
chlopie, auto nie ma paliwa albo ma go za malo, to jak ma palic ? kuswa
w tym zlomie ecu steruje wtryskami i pompa wys. cisn.
na ecu sa slady ze piny sa zajeb..ne na maxa ( dwa ), po oczyszczeniu ich skaner czyta stare bledy ktore wykasowane juz nie wracaja. Pomysl komar jak umiesz. No co kuswa mowia fakty ? pomysl jak porucznik Borewicz wydedukuj chlopie :)

na plaku zakrecilem, i zaczal pracowac przez chwile pare sekund, dym z rury. to nie jest problem mechaniczny.
Jak zakladalem rozrzad 2 lata temu to przestawilem o jeden zabek i wtedy tez nie palil, ale mialem znaki na kole pasowym i walek rozrzadu na srube blokujaca i skorygowalem ten 1en zabek.
No kuswa sam sie zaplon nie przestawil :) zabek moze przeskoczyl ? ot tak sam sobie na naprezonym nowym pasku, nowym napinaczu ?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom