Tak, był dodatkoo sprawdzany. Prócz tego Łanuch jak i pasek zmieniane +- 25 tys km temuA rozrząd był sprawdzany?
Stare wtryski poszły do sprawdzenia za pierwszym razem. Facet zadzwonił trochę niepewnym głosem i powiedział ze generalnie drugi wtrysk w pewnych warunkach minimalnie wychodzi ponad zakres. Zostały one wyczyszczone i nadane nowe kody. Generalnie zwiększyły mi się lekko wibracje w kabinie i na kierownicy więc stwierdziłem wtedy ze to pewnie te wtryski więc zakupiłem nowe. Po paru miesiącach mam powtórkę z rozrywki. Wygląda jakby objaw zwięszkał się w czasie bardziej letnich temperatur.Wtryski leją albo zaworownia.
Jak wyciągałem za pierwszym razem wtryski to jezeli dobrze pamięam na jednym lub dwóch wtryskach na samych wtryskiwaczach była taka szara maź. Nie mam pojecią co to mogłoby być. Może to dla was będzie trop.
Wtryski nowe wyciągne myślę w kolejny weekend. Jezeli znowu będzie ta maź to wrzucę zdjęcie.
zapewne znowu zerkne do obudowy filtra paliwa i zobacze czy nie ma srebra.
Dam znać.
Wydaje mi się ze wtryski powinny lać cały czas. Natomiast tutaj jest chwilówka po postoju i jak mu depne wrzucając wyższe biegi wszystko znika.
Cały czas mnie zastanawia czujnik temperatur w MAP sensorze.