• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

M4K Garage - mechanika widziana okiem youtubera

jhosef

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Gdańsk

Bardzo lubię go oglądać.

Niestety jego filmy mają pewną dużą wadę - zamiast pójść do garażu i zrobić coś co powinienem był zrobić tydzień temu to go oglądam :)

Punktów
3
Miasto
Lubliniec
Wow pompy oleju nie zalał a się nie zatarł nie ma to jak amerykański piec. A propos tego odcinka z captiva w m4k, nie wiem czy forumowicze oglądali ten odcinek bo jest denny ja jakoś go zdzierżyłem ☹️ to każdy już robi jakiś czas przy samochodach o czy to jest coś dziwnego że ktoś po kimś przywozi auto do złożenia ?? Teksty typu, że ja muszę znaleźć drugie takie auto żeby je złożyć nosz k***a albo się zna na robocie albo nie, nawet jeżeli się takiego silnika nie robiło. Tylko świadczy o ich wiedzy chyba internetowej niestety. Miłego weekendu panowie

Ostatnia edycja:

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Puzle też składa się z rozsypanki;] Ja lubię silniki składać z "wiaderka".

XM love Citroen

SuperMechanior
Punktów
114
widzisz, co innego z kuwetki lub nawet wiaderka - ale z pudełek to się nie da ;]

Muminek

SuperMechanior
Punktów
68
Ja wiem, że nikt bogatemu nie zabroni, ale zamiast samochodu wolałbym jednak laptopa i np. taki katalog:

https://chevrolet.7zap.com/en/captiva/50864-2012/0-0-1896149395/

:D

Dodatkowo, zapewne poleci reklama firm kooperantów przy szlifowaniu / częściach silnika.

Kasa musi się zgadzać :D
hehe kolego i w tej chwili zagiąłeś łysego - katalog 2 kliknięcia i jest a on ....będzie szukał captivy na przymiarkę - może jeszcze białej perłowej żeby było zgodnie ze ''sztukom jutuberskom''

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Schemat jest prosty, zbudować napięcie, przyciągnąć widza i dawkować mu w małych ilościach, Tak jak diler dla narkomanów ;) . :D Wypisz wymaluj - szopki programowe z TV. Dobrze, że nie mam telewizora :D
Ogólnie w tym odcinku drama budowana od samego początku, trochę sztucznie, bo dla mechanika to normalne, że ktoś przywiózł puzzle, ba ! puzzle to jak ktoś pisał wyżej - fajne wyzwanie dla ambitnych, dodatkowo lepiej płatne :D
Dzieci neo, i "forumowicze" - co to zawsze chcieli kręcić śrubki, ale takie JP na 10 % - bo się trochę boją ... , mają idealny serial i siedzą i oglądają.

Ogólnie, kasa musi się zgadzać :D, i za to go szanuje !

Chciałbym poznać historię tego samochodu i tych mechaników "niby oszustów" :D
Obstawiam, ze coś zaczęło pukać z racji wymiany oleju w long life - poleciał na rozrząd, okazało się, że jest większa buba, Pan kolega mechanik nr.1 spękał i stwierdził, że panewek to on się nie tyka. Wtem pojazd poleciał do mechaników nr. 2, Ci zapewne po sprawdzenia OCB, remont nieopłacalny - dajemy nowy silnik. I teraz Pan szanowny właściciel zapewne zaczął szopki bo on to youtube ogląda i chce działający samochód :D

Zaznaczam, że są to tylko moje chore i urojone przypuszczenia ...

:D

Muminek

SuperMechanior
Punktów
68
pewnie jeszcze trochę i w fame mma wystąpi hehe
taka z niego gwiazda :)
hehe- jak esmeralda będzie się chciała odkuć za porażkę to widzę już ten duet hehehe
ps. dzis się dowiedziałem że sister godlewska wytrzymała 15 s. na ringu nawet oglądąłem ''skrót'' ;-) :)

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
A co sądzicie o tym gościu?

Lubię oglądać z nim filmy wyścigi od zaplecza 1/4. Porusza się w temacie nieprzecietnie.

maciej86

Gaduła
Punktów
7
Czasem ma ciekawe filmiki coś można podpatrzeć. Nieraz to rece opadają. Pamietam odcinek o "regeneracji zacisku" tył typu Lucas jak w np vw passacie b5. Najbardziej awaryjnym elementem jest robiąca się korozja na sworzniu od linki recznego i to jest newraligiczny punkt. Żeby to rozebrać trzeba mięc długie segery. No a w odcinku o regenerecji to wymienił tylko gumki na tłoczku a zacisk rozruszał... No dla mnie to klapa .

Druga sprawa to pamiętam robił jakąś skode na uszczelke pod glowicą i przy okazji zrobił remont silnika.
Już widzę jak ktoś do mnie przyjeżdża i objechał 5 warsztatów gdzie taniej i ja mu mowie ze jak bede rozbił rozrząd i jak mam juz otwartą maskę to zrobię remont silnika odrazu. Kabaret normalnie :)

Co nie znaczy ze nie popieram, bo to zdrowe jest podejście robić kompleksowo ale nie ma to racji bytu. To tak jak by do lakiernika przyprowadził na pomalowanie blotnika a lakiernik by sugerował pomalowac cale auto bo bedzie ladniej...

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Na przykładzie hipermarketów możesz zobaczyć jak zmieniają się potrzeby "normalnych ludzi". Już nie trzeba znajomej Pani Kasi w sklepiku co doradzi i podpowie co najlepiej kupić.
Klienci, o których mówisz będzie ubywać. Pokolenie wifirifi, poczekalni, kawusi i samochodu zastępczego za 5 lat będzie dominować na rynku :) A świadomość finansowa o której piszesz nie jest jedynym ratunkiem, a nawet może się obrócić przeciwko - łatwiej zrozumieć cenę jeśli się widzi blondynkę w recepcji i napije dobrej kawy niż uwierzy "na słowo" mechanikowi, że oprócz klocków do wymiany to jeszcze trzeba tarcze wymienić a i przewody już ledwo zipią i była dolewka płynu :)
Co do małych sklepów to badania rynku potwierdzają, że mają się dobrze . Fenomenem są bazarki osiedlowe i to nie w gminach a dużych miastach _ W_wa, Wrocław, ...... Co do warsztatów to fachowiec zawsze będzie miał co robić, bez obaw. Znam rynki automotive w dużo bardziej rozwiniętych krajach niż PL . spoko.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
225
Miasto
Gdansk
Gościu poprostu chce zgarnąć nowych klientów i póki co nawija na uszy makaron co to się nie robi z reszta taksówkarze już tak maja

Do góry Bottom