• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

M4K Garage - mechanika widziana okiem youtubera

sawick

Początkujący
Punktów
1
Typowa gadka . W ktorym punkcie masz racje i prawda nie jest poniżaniem
cytuję ,,Takich glupkow pelno na tych paradach równosci.'' owe zdanie definiuje mnie w złym świetle. Szczególnie gdzie jestem przeciwnikiem tego zjawiska gdzie dobrze pokazał Białystok

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Matko i córko... , ze Wam się chłopaki chce tak z dziećmi/ noobami rozmawiać.

To teraz Fakty :

Nie każdy, mechanik to złodziej i ogólnie debil... jest ich dużo, ale to nie znaczy, że wszyscy tacy są.
Youtube jest fajny, do czasu, aż człowiek nieświadomie wyłączy racjonalne myślenie, za czas jakiś ludzie się nie wysrają samodzielnie bez poradnika na YT... smutne to i prawdziwe.

To co on tam sobie robi, to typowe granie pod publiczkę, coś z serii programy na mtv ... Ludzie nie z branży są w szoku ocb, a swoi tylko się śmieją ;)

Niech mu bozia da i o mnie nie zapomni ! Miał facet pomysł, od samego początku walił z tym jak dzik w sosnę, aż pewnego dnia sosna padła ! Za to ma mój szacunek. To, że ma programy jakie ma, nikt tego oglądać nie musi, jeżeli już napatoczę się na jego filmiki w otchłani internetu to traktuje to jako przerywnik zakrapiany humorem ... :D

Nic mniej, nic więcej. A jaranie się i wyzywanie po forach ludzi, których się nawet nie zna to już zakrawa o totalny debilizm. Coś z serii, Skoro kobieta może być prostytutką , to każda kobieta nią jest ...

Słabe to takie trochę... Dziecko drogie, opanuj emocje, szkoła już tuż tuż

:D

sawick

Początkujący
Punktów
1

To teraz Fakty :

Nie każdy, mechanik to złodziej i ogólnie debil... jest ich dużo, ale to nie znaczy, że wszyscy tacy są.
Youtube jest fajny, do czasu, aż człowiek nieświadomie wyłączy racjonalne myślenie, za czas jakiś ludzie się nie wysrają samodzielnie bez poradnika na YT... smutne to i prawdziwe.

To co on tam sobie robi, to typowe granie pod publiczkę, coś z serii programy na mtv ... Ludzie nie z branży są w szoku ocb, a swoi tylko się śmieją ;)

Niech mu bozia da i o mnie nie zapomni ! Miał facet pomysł, od samego początku walił z tym jak dzik w sosnę, aż pewnego dnia sosna padła ! Za to ma mój szacunek. To, że ma programy jakie ma, nikt tego oglądać nie musi, jeżeli już napatoczę się na jego filmiki w otchłani internetu to traktuje to jako przerywnik zakrapiany humorem ... :D

Nic mniej, nic więcej. A jaranie się i wyzywanie po forach ludzi, których się nawet nie zna to już zakrawa o totalny debilizm. Coś z serii, Skoro kobieta może być prostytutką , to każda kobieta nią jest ...

Lepiej bym nie sprecyzował

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl

To teraz Fakty :

RAFAL197210

Bywalec
Punktów
7
Miasto
kolobrzeg
U mnie krotka pilka przedstawiciel king tona wpada na plac panie promocja jest ulotke oglądam geba tego pajaca z yt .Dziekuje do widzenia chłopak wie od razu o co chodzi sprzedaż spadła sporo od kiedy geba tego typa jest na ulotkach mowi .Narzedzia swietne ale nie ta twarz A ja mam zasady

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
@RAFAL197210 to jest właśnie typowe głupie polaczkowe podejście...

Bo komuś coś wyszło, to nie nie kupie ? Straszne to... dla mnie liczy się czysta matematyka, może tam na ulotce być nawet, no nie wiem ? Dobra lecę po bandzie ... gej jakiś czy coś.... Mi ma się zgadzać, jeżeli cena/ jakość wychodzi bdb, to dlaczego miałbym nie kupić ? Co mnie obchodzi kto/ co to reklamuje...

tomi4m10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
42
Miasto
Trojmiasto
Widzę po komentarzach że wypowiadają sie tu tylko osoby związane z warsztatem jest was ilu przy milionie widzów na kanale łysego? 1000? ludzie będą coraz bardziej świadomi i zaczną unikać fuszerki takich jak wy

co mnie to obchodzi liczy się co robi bierze za godzine tyle ile przystało pokazuje i daje wymienioną cześć nie tak jak wy. A z perspektywy klienta co się liczy? cena i jakość prawda?
Taka wypowiedź nie za dobrze o Tobie świadczy, bo stopień generalizacji, uproszczenia, rozemocjonowania przekreśla cały sens. Jest 28, 68 mln aut zarejestrowanych w PL na 2017 rok. Zdecydowana większość jeździ, funkcjonuje, zarabia. Każde takie auto ma tysiące części które mogą się zepsuć. Nie wiem ile jest mechaników/warsztatów w Polsce, ale ktoś to ogarnia. Jakiś procent jest oszustów. Przy iluś procent mechanik coś źle zdiagnozuje. Coś spierdzieli czasem, bo nie ma alfy i omegi. Czasy napraw przeważnie bierze się z programów, mimo, że często wychodzi dłużej, bo coś jest spierdzielone poza zleconą naprawą(i często się tego nie dolicza, bo jest to i tak nie do wytłumaczenia, czemu zeszło dłużej), i rzadko kiedy wychodzi naprawa tyle co w katalogu. Zgoda, że jest sporo ludzi, co nie powinni się za to brać, bo zwyczajnie nie chce/nie chciało im się uczyć, myśleć, zrozumieć, ale z jakiś niezrozumiałych dla mnie powodów zawód nie ma prestiżu i czasem tacy się za to łapią. Nie rozumiem czemu piszesz: "jak wy". Skąd wziąłeś tę liczbę - 95 %. I czemu użytkowników forum uważasz za robiących fuszerki i nie oddających części?. Skąd przekonanie, że większość warsztatów nie oddaje części? Myślisz, że zostawiają na inne naprawy, dobre, ale wymienione części? Zawieszenia? hamulce? przegub? dwumas? Mi szczerze mówiąc wygodniej zamówić nowe, za które płaci klient, nie ja, i mieć święty spokój. A stare części zawsze leżą obok przy odbiorze auta, a potem jeszcze jakiś czas w pojemniku na złom, właśnie na wypadek jakby jakiś klient naoglądał się jutuba i przyjechał mnie o coś oskarżać. Nie wiem czy przyjmiesz to do wiadomości, ale jesteś ofiarą tych mechanizmów jakie stosują politycy czy M4K - jest to przemawianie do ludzkiej niewiedzy i próżności - mówienie im tego co chcą usłyszeć, a chcą słuchać obecnie, że przyczyny ich problemów nie są obiektywne, nie wynikają z jeżdżenia zużytym autem, zwlekaniem z serwisami, błędami konstrukcyjnymi, kupywaniem taniej chińszczyzny, brakiem wiedzy, tylko jest to wina kogoś - w tym wypadku mechaników. Nawet jeśli czasem tak jest, to człowiek ma taką psychologię, że pamięta i rozpowiada na prawo i lewo jak ktoś coś źle zrobił, lub trafił na oszusta, niż chwalenie ile to razy ktoś mu porządnie i dobrze coś zrobił.

sawick

Początkujący
Punktów
1
Taka wypowiedź nie za dobrze o Tobie świadczy, bo stopień generalizacji, uproszczenia, rozemocjonowania przekreśla cały sens. Jest 28, 68 mln aut zarejestrowanych w PL na 2017 rok. Zdecydowana większość jeździ, funkcjonuje, zarabia. Każde takie auto ma tysiące części które mogą się zepsuć. Nie wiem ile jest mechaników/warsztatów w Polsce, ale ktoś to ogarnia. Jakiś procent jest oszustów. Przy iluś procent mechanik coś źle zdiagnozuje. Coś spierdzieli czasem, bo nie ma alfy i omegi. Czasy napraw przeważnie bierze się z programów, mimo, że często wychodzi dłużej, bo coś jest spierdzielone poza zleconą naprawą(i często się tego nie dolicza, bo jest to i tak nie do wytłumaczenia, czemu zeszło dłużej), i rzadko kiedy wychodzi naprawa tyle co w katalogu. Zgoda, że jest sporo ludzi, co nie powinni się za to brać, bo zwyczajnie nie chce/nie chciało im się uczyć, myśleć, zrozumieć, ale z jakiś niezrozumiałych dla mnie powodów zawód nie ma prestiżu i czasem tacy się za to łapią. Nie rozumiem czemu piszesz: "jak wy". Skąd wziąłeś tę liczbę - 95 %. I czemu użytkowników forum uważasz za robiących fuszerki i nie oddających części?. Skąd przekonanie, że większość warsztatów nie oddaje części? Myślisz, że zostawiają na inne naprawy, dobre, ale wymienione części? Zawieszenia? hamulce? przegub? dwumas? Mi szczerze mówiąc wygodniej zamówić nowe, za które płaci klient, nie ja, i mieć święty spokój. A stare części zawsze leżą obok przy odbiorze auta, a potem jeszcze jakiś czas w pojemniku na złom, właśnie na wypadek jakby jakiś klient naoglądał się jutuba i przyjechał mnie o coś oskarżać. Nie wiem czy przyjmiesz to do wiadomości, ale jesteś ofiarą tych mechanizmów jakie stosują politycy czy M4K - jest to przemawianie do ludzkiej niewiedzy i próżności - mówienie im tego co chcą usłyszeć, a chcą słuchać obecnie, że przyczyny ich problemów nie są obiektywne, nie wynikają z jeżdżenia zużytym autem, zwlekaniem z serwisami, błędami konstrukcyjnymi, kupywaniem taniej chińszczyzny, brakiem wiedzy, tylko jest to wina kogoś - w tym wypadku mechaników. Nawet jeśli czasem tak jest, to człowiek ma taką psychologię, że pamięta i rozpowiada na prawo i lewo jak ktoś coś źle zrobił, lub trafił na oszusta, niż chwalenie ile to razy ktoś mu porządnie i dobrze coś zrobił.

mówisz o subskrybentach a sporo osób nie oglada go regularnie albo nie daje suba widać po wyświetleniach a wiedzę o nim ma pewnie 5milionów jak nie więcej z czego ponad 20% to nieletni którzy nie korzystają z warsztatów, można powiedzieć że już wie o nim 1/3, 1/4 społeczeństwa, jak otworzy sieć warsztatów zwiększy się to drastycznie

tomi4m10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
42
Miasto
Trojmiasto
@RAFAL197210 to jest właśnie typowe głupie polaczkowe podejście...

Bo komuś coś wyszło, to nie nie kupie ? Straszne to... dla mnie liczy się czysta matematyka, może tam na ulotce być nawet, no nie wiem ? Dobra lecę po bandzie ... gej jakiś czy coś.... Mi ma się zgadzać, jeżeli cena/ jakość wychodzi bdb, to dlaczego miałbym nie kupić ? Co mnie obchodzi kto/ co to reklamuje...
E tam polaczkowe podejście od razu. Sam chyba pisałeś, że rzucał gównem na mechaników i warsztaty w Polsce. To z jakiej racji mam kupować to co firmuje? Myli się celowo lub nieświadomie w ocenie rzeczywistości, to jego polecenie produktu nie przedstawia również dla mnie wartości. Zresztą podejrzewam, że jest typem człowieka, który za odpowiednie pieniądze zareklamowałby wszystko. Jak zresztą większość ludzi. A nawet jeśli ktoś mnie oczernia, rzuca kalumniami, to ja zrobię co mogę, żeby jego wyeliminować. Więc jak producenci narzędzi zobaczą, że nie tylko ja tak podchodzę i reklama stała się antyreklamą, to będzie musiał się wziąć za coś innego niż reklama, która to i tak w dzisiejszych czasach nie ma żadnej wartości(płacisz kasę i każdy firmuje swoim "autorytetem" każde gówno)

mówisz o subskrybentach a sporo osób nie oglada go regularnie albo nie daje suba widać po wyświetleniach a wiedzę o nim ma pewnie 5milionów jak nie więcej z czego ponad 20% to nieletni którzy nie korzystają z warsztatów, można powiedzieć że już wie o nim 1/3, 1/4 społeczeństwa, jak otworzy sieć warsztatów zwiększy się to drastycznie
Ja w ogóle nie łapię twojego toku rozumowania, konkretnie chodzi o to, że większość warsztatów zajmuje się fuszerką czy oszustwami. Pomyśl sam - nie po to kupuje się sprzętu za grube tysiące, podnośniki, diagnoskopy, blokady rozrządu, klucze, prasy, ściągacze, cokolwiek - jest tego tysiące(które to w każdym warsztacie znajdziesz), żeby zrobić robotę na odpierdol, lub wcale nie zrobić. Po to się ładuje w to kasę, żeby robić wszystko jak najlepiej się da. Czy wg Ciebie to ma służyć tylko za dekorację służącą do uwiarygodnienia przekrętu?

Ostatnia edycja:

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Nie rozumiesz... jeżeli coś jest dobre i w dobrych pieniądzach to czy to będzie reklamował gej, transwestyta, ksiądz z nieletnim na kolanach ... , ten typ z mk4g , guzik mnie to obchodzi... mi ma się w portfelu zgadzać hajs.

A to o czym Ty piszesz, to zwykła zawiść / nienawiść i tego nie popieram.

To tak samo jak Doda reklamowała jakieś tam rtv agd czy coś... , jej nie trawię, to też nie mam tam wchodzić i kupować ? bez sensu totalnie. Tym bardziej, że king tony to nie jest plastelina i ich narzędzia trochę wytrzymują - jest to moja subiektywna opinia, mam ich kilka narzędzi i są ok, nie jest to stahlwille, ale cena/ jakość wypada bdb moim zdaniem.

Jak to mówią - psy szczekają, karawana jedzie dalej.

On robił będzie "swoje", a to czy jeden z drugim nie kupi czegoś co on promuje to i tak nic nie zmieni. Na pewno nie w jego portfelu.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jest takie przysłowie- ,,uderz w stół, a nożyce się odezwą...,, - czyżby ,,łysy,, uderzył...???:rolleyes::D

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Szkodzi branży. Jest wiele fajnych firm ktore mozna kupić zamiast tego co reklamuje. Ale jak ktoś tylko ma dolary w oczach to inna sprawa.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Jest takie przysłowie

Partacze złodzieje prostaki, tego w branży mamy w hooy. Skroić kobitke po 50stce na 3koła za naprawę progów w Matiz, albo kobitke po 40stce na 5stów za wymiane tuleji w rozjepanych wahaczach, rozwalone gniazda żarówek w Opel H, rozwalony dekiel w Opel H po wymianie membrany, bo jakiś jełop myślał, że membranka z allegro naprawi silnik.To tylko z tego tygodnia.
Niech se łysy gada i zarabia.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Czasy napraw przeważnie bierze się z programów, mimo, że często wychodzi dłużej, bo coś jest spierdzielone poza zleconą naprawą(i często się tego nie dolicza, bo jest to i tak nie do wytłumaczenia, czemu zeszło dłużej), i rzadko kiedy wychodzi naprawa tyle co w katalogu.
Czasy napraw z katalogu to przy autach do 5lat można stosować, a jak dostajesz 10 czy 12letniego sztrucla w którym już x ludzi składało ręce to rzeczywistość jest inna. Nie wspomnę o zapieczonych srubach/nakretkach.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
nowe zaciski hamulcowe w trzylatku trzeba przegwintować przed montażem, to akurat z wczoraj.
tak że- godzinki i minutki z autodaty miałem mam i mieć będę głęboko w d...

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Łysy ostatnio zmienił ton, chyba zorientował się że przegiął

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
293
Miasto
Tarnów
Łysy ostatnio zmienił ton, chyba zorientował się że przegiął
Nieważne jak ..ważne że piszą, Oby tylko foto nikt nie pomylił.. pisząc o nim też robimy mu reklamę ... ale generalnie karma wraca, czekajmy więc kiedy łysego oskarżą o oszustwo i złodziejstwo ...

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Krótko, zwięźle.
Ten kanał wnosił jakieś tam wartości jak Rob z Tuneup się tam kręcił bo przynajmniej wiedział o czym mówi.
Sam łysy......
.....bez komentarza.

Do góry Bottom