• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

M4K Garage - mechanika widziana okiem youtubera

mati97

Początkujący
Punktów
0
Głupie pytanie dlaczego sam nie zrobiłem wtrysków gazu. Skoro jesteś mechanikiem to klientom też takie coś gadasz? A pojechałem do tego gazownika bo najbardziej polecany w okolicy. To że u mnie ciężko o dobrego mechanika to chyba świadczy o tym że nie jest z wami tak kolorowo jak to opisujecie że to klienci są źli. A co do utrzymania 2.7T to jestem tego świadomy że trzeba w niego ładować kasę i nie rozumiem dlaczego zakładacie że każdy kto tu coś napisze to biedak. Jak tak zazdrościcie łysemu to mogliście sami rozwinąć kanał na yt a nie teraz mieć ból dupy.

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Na youtubie i w necie jest tyle informacji. Nie ufaj gaziarzom. Oni oszukuja jak mechanicy hihi.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Nikt nie pisze czy ktoś jest biedny lub nie. Czytaj ze zrozumieniem.

Napisz co on takiego wymienił za te 1.8 k płn ?

mati97

Początkujący
Punktów
0
Reduktor, moduł sterujący, cewke, świece i coś jeszcze (nie pamiętam dokładnie bo to było rok temu). Przy odbiorze samochodu powiedział że jeszcze bede musiał kiedyś przyjechać na wymianę wtrysków, cewek i obrócić zbiornik bo niby jest odwrotnie założony i że prins to najgorsza instalacja i najlepiej żebym zmienił na staga i on mi to zmieni za 2000.

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
ile razy sie takie składało i nikt nie płakał tak jak on.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Dokładnie. Auta na lawetach porozbierane w szopach i trzeba poskładać. Oczywiście cena razy x.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Ludzie to jednak głupi są, odnoszę się tutaj do pomysłu zbiórki kasy na odbudowę czyjegoś samochodu :D
Widać, że gimbaza maczała w tym palce, nikt normalny nie odda swoich pieniędzy w tak "szczytnym celu".

Prawdy na temat tego pojazdu i tak się nie dowiemy, nie wierzę, że "złe" zakłady mechaniczne tak specjalnie wrzuciły części do pojazdu i wywaliły za bramę. Jak zawsze jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo o co chodzi.

Wyraźnie mówił, że brak części, ceny kosmos itp. Więc zapewne inni się poddali po weryfikacji, albo właściciel nie chciał słono płacić. No chyba, że faktycznie głupota, niewiedza i ignorancja wzięła górę nad "pierwszymi" majstrami.

Tak, czy inaczej jak pisane było wcześniej, gorsze projekty się robiło.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
224
Miasto
Gdansk
Ja myśle ze po prostu mechanik rozebrał auto i potem wycenił robotę plus części no a klient zaczol oszczędności szukać bo może znajdzie kogos kto zrobi taniej ...

Może nawet auto przyjechało na rozrząd a może świeciło się tez smarowanie tego już nie wiemy...

Ostatnia edycja:

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Na reklamach swoje zarobi :D Nie ma czegoś takiego jak non profit.

Nikt pewnie nie będzie się wychylał, a szkoda. Poznałbym całą historię z obu stron.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Dla mnie jest trochę dziwne, że przyjeżdża coś na rozrząd, a wyjeżdża z rozebranym silnikiem w bagażniku. To klient o niczym nie wiedział?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
albo ktoś zapomniał nalać olej albo to bajka z doopy jutubera, proste.
Tak jak napisał pawcar- oddać bryke w takim stanie to jakiś kurva matrix.

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
W poprzednim filmie z tego auta opowiadał że, pojechał na sprawdzenie rozrządu, wyszło że panewki > pojechał na drugi warsztat gdzie stwierdzili że silnik złom i trzeba drugi silnik > po długim czasie trafił do łysego zdekompletowany itp.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Mówił też, że zanim trafił do niego stał około roku w jakimś warsztacie.

Kto normalny trzyma samochód rok w warsztacie ? :D

Prawdy i tak się nie dowiemy, więc sensu drążyć nie ma.

Tyle, że ktoś będzie jeździł sprawnym samochodem.

Faktycznie, tak jak ktoś wyżej pisał, z odcinka na odcinek już tak "ostro" po warsztatach nie jeździ. Widać, że polska mentalność klienta janusza już go trochę przećwiczyła.

Zawsze są dwie strony medalu, tak samo jak kolor szary między białym, a czarnym.

Co nie zmienia faktu, że dalej są głąby warsztatowe, co to stwierdzili, że zostaną mechanikami bo w sumie co innego mają w życiu robić ?

:D

Do góry Bottom