• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

M4K Garage - mechanika widziana okiem youtubera

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3323
Miasto
PZ
Już przestańmy ciupać temu łysemu bo mu jest bardzo przykro :) tak prawdę mówiąc to obejrzałem trochę z jego twórczości bo lubię oglądać eksperymenty, w jego wykonaniu również ale niech mnie piorun trafi, krew nagła zaleje ale ja nie pamiętam żebym widział jak on coś własnoręcznie naprawia :D

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
162
Miasto
Lubelskie
Już przestańmy ciupać temu łysemu bo mu jest bardzo przykro :) tak prawdę mówiąc to obejrzałem trochę z jego twórczości bo lubię oglądać eksperymenty, w jego wykonaniu również ale niech mnie piorun trafi, krew nagła zaleje ale ja nie pamiętam żebym widział jak on coś własnoręcznie naprawia :D
O tutaj sam coś zrobił
Marketing ma zajebisty i kasę trzepie jak ta lala. A my ćwoki mechaniki siedzimy w smarach i oszukujemy klientów zaraz wstawi film na YT ze warto jezdzic tylko do jego warsztatów bo tam nie oszukują:)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3323
Miasto
PZ
mechaniki siedzimy w smarach i
To dlaczego nie bierzesz z niego przykładu?
Automatyczne połączenie postów:

Obejrzałem pierwsze 10 sekund filmu i już wiem dlaczego on nie robi nic samodzielnie :facepalm: :cool::D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3070
Ale jest pieczenie 4 liter do tego łysego...aż jest to śmieszne...:)
Moim zdaniem chłop gada prawdę o stanie warsztatów w PL...:)
I to robi dość delikatnie...:)
A jak chcecie jasnego pokazu możliwości mechaniorów, to polecam ,,będzie pan zadowolony,,:)

Po drugie ma prawo oceniać pracę mechaniorów i wcale nie musi być mechanikiem... tak jak każdy ma prawo oceniać pracę piekarza przez pryzmat tego jaki smak ma chleb...:)

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Na etapie na jakim jest ten kanał i ogólnie ten gościu to czy jest i czy był mechanikiem to wg mnie już nie ma znaczenia. Teraz jego dzień wygląda raczej tak, że jeździ od prawników, przez reklamodawców i robi za tak zwany szerokorozumiany PR rozkminiając mocno plany na przód.

Dla mnie jak pisałem to świerze odkrycie i poza tym co napisałem wcześniej mogę dodać że dużo rzeczy jak widzę jest wzięte z kanałów angielskojęzycznych, natomiast gościu (a raczej cały zespół, bo on jest twarzą tego kanału, ale na pewno nie ogarnia tego sam) potrafi to przełożyć w jakiś sposób na polskie realia - więc to działa, bo kogo to obchodzi że gdzieś na świecie gdzie się gada po angielsku jest tak, skoro tam gdzie mieszka tam nie jest?
Mimo wszystko dalej nie mam wyrobionej opinii o nim, bo słuchałem (nawet nie oglądałem) może 3 materiały i to tak na wyrywki, więc póki co tylko takie kilka refleksji.

Mając chwile czasu postaram się jeszcze raz przewertować ten temat i znaleźć film, który ktoś wstawiał gdzie właśnie ten gościu wypowiada się o innych warsztatach/garażach/mechanikach.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3323
Miasto
PZ
drugie ma prawo oceniać pracę mechaniorów i wcale nie musi być mechanikiem... tak jak każdy ma prawo oceniać pracę piekarza przez pryzmat tego jaki smak ma chleb...:)
Lubię cię ale w tym momencie pierdolisz pan :) odpowiedz mi proszę na jedno zasadnicze pytanie, miałeś egzamin czeladniczy czy jak to tam się zwie? Ja miałem egzamin na zakończenie ZSZ w zakładzie w którym uczyłem się zawodu i uważam że ci ludzie którzy mnie uczyli i egzaminowali i tylko oni mają prawo żeby oceniać moją pracę a nie jakiś taksówkarz

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3070
Arni, ci co mnie uczyli są już dawno na emeryturze, lub po drugiej stronie... a uczyli mnie o syrenach, warszawach, fiatach i polonezach...:)
Już dawno przerosłem ich wiedzą... więc teraz to nawet nie wiedzieli by o co mnie pytać...:)
A co do oceniania to ty jak idziesz do knajpy i dostajesz przesmażonego schabowego, lub niedogotowane pyry, to nie masz prawa oceniać kucharza, bo sam nie jesteś kucharzem...:)

Bardziej ciekawe jest dla mnie to czy łysy potrafi tak sobie dobierać mechaników żeby sam nie musiał się za nich wstydzić... i czy znając obecną sytuację na rynku pracy - jest w stanie takowych znaleźć...:)
A może ma coś czego nie mają inni i może mieć ten luksus, że wybierze sobie dobrych... a nie partaczy z łapanki...:)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3323
Miasto
PZ
przerosłem ich wiedzą..
Nie wiem, chciałem napisać ripostę ale mnie też przerosłeś natomiast wspominając moich mistrzów chciałem powiedzieć że byli kozakami w swoich dziedzinach :) a było to w latach dziewięćdziesiątych i podejrzewam że gdyby ich dzisiaj odmłodzić i wsadzić na warsztat to by byli takimi samymi kozakami, pan Andrzej byłby nadal dobrym silnikowcem, pan Janusz Buda byłby nadal najszybszym elektrykiem a pan Tadeusz byłby najlepszym mistrzem dla swoich uczni, bo widzisz nie jest najważniejsze żeby wiedzieć jak najwięcej o wszystkim tak jak Łysy tylko żeby robić jak najlepiej to co się potrafi :)

Ostatnia edycja:

nanab

SuperMechanior
Punktów
468
Miasto
Bydgoszcz
Tylko czasem przedawkowuje autyzm
Bardziej ciekawe jest dla mnie to czy łysy potrafi tak sobie dobierać mechaników żeby sam nie musiał się za nich wstydzić...
Czytałem kiedyś komentarze na ich fp(zanim zdążyły zniknąć) o tym jak zapominali dokręcić śrub w zawieszeniu i klient musiał sobie sam na drodze dokręcić żeby mu koło nie odpadło 20km dalej.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Kurwa co to za system jak nie ma alarmu. Złotówa znowu łka w necie. Pewnie w czasie jak telefon dawal znac ze jest ruch we firmie to on jakaś ku.we ru..al hehehe

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Musze cos z tych dwoch kupić bo na gazie drogo a ropa tania z rosji. Na pewno audi wiecej kotluje?
Automatyczne połączenie postów:

No i jeszcze kwestia tylnej kanapy.
Gdzie jest wiecej miejsca?

Ostatnia edycja:

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
414
Miasto
Świdnica
Tez miałem włamanie do warsztatu dwa lata temu. Na szczescie małolaty i juz wyłapane. Ale filmiku na yt na ten temat nie wrzucałem. Sami sie prosili. Alarmu jie widać a sam monitoring to jakis żart. I 10 ty w szufladzie na swieta zostawiać….

Do góry Bottom