arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
AmenDla druciarzy i paprunów i właśnie
a, że jest pełno druciarzy i paprunów to i jest rynek na takie środki...![]()

Ostatnio edytowane przez moderatora:
AmenDla druciarzy i paprunów i właśnie
a, że jest pełno druciarzy i paprunów to i jest rynek na takie środki...![]()
R600 izobutan nie wytworzy odpowiedniego ciśnienia na HP, tak naprawdę wystarczyło by dać jedną tą butelkę i do tego odrobinę propanu wtedy będzie gitKupiłem to co na foto. Z klimy jestem D ale znajomy robi typowo klimy. Mówi lej ale za rok przyjedź na olej. Podzielę się sugestiami
Cholera wie co to jest, próbowałem namierzyć skład tego cudownego gazu ale producent nie udostępnia takiej informacji w necie, cudów nie ma, podejrzewam że to jest to co napisałem powyżej tylko drożejTutaj chyba jest mieszanka lepsza .
Czyli propan, ale to fajna cenaR290 niby
R600 jest zielona butelka, r290 niebieskaChociaż nie, r290 był zielony.
Z połączenia zielonego i niebieskiego r600 powstaje kapitan klima czyli pomarańcz ...
.
Coś mi się tak zdaje
No właśnie nie wiem dokładnie jaki, trzeba by powęszyć w Australii i bodajże USA, tam to się nazywa czynnik Care 30 i stosują to normalnie na codzieńTrzeba jakiś inny olej do tego ?
Próbuj, podpowiem że wpierw trzeba zrobić próżnię, wiadomo, następnie bierzesz butelkę r600, nabijasz około 250 gram, potem około 100 gram r290 i cieszysz się chłodemMam kilka glutow które mógłbym spróbować uruchomić na tym![]()
Przepłaciłeś, trzeba było kupić "gaz do zapalniczek" zamiast r600, to samo tylko taniej i dostępne w każdym kiosku.Kupiłem to co na foto. Z klimy jestem D ale znajomy robi typowo klimy. Mówi lej ale za rok przyjedź na olej. Podzielę się sugestiami
Wydawało mi się że care30 ma praktycznie takie same wykresy ciśnienie/temp jak r134 i że fabrycznie ładują go do układów które w JEWropie wychodzą z r134, z tą mieszaniną nie można przesadzić dlatego że układ nie jest do niej przystosowany,