• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Olej do Focusa 1.8 benz./LPG

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
I dzięki temu nie jesteśmy jednością i Rząd może robić co chce bo tu nie ma tak że jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Każdy sobie...
Ale spora w tym wina mediów. Kreują chore programiki w TV i szkolą kolejne rzesze wypranych z uczuć.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Programy najczęściej są licencja innych zachodnich a tam od lat papkę z mózgu robią .

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Kiedyś za granicą mieszkałem na stancji w której była wspólna kuchnia na dole w budynku a mieszkali tam wszyscy, Rumuni, Murzyni, Włosi, Polacy i masa innych Czeczeno-podobnych.
Mówi 30-sto kilku letnia Włoszka (bardzo, bardzo ładna, normalnie laseczka ale niestety damulcia) kupiłam sobie kiedyś parówki, zjadła bym. No to gadam do niej by odpalała gar i se robiła bo akurat był wolny palnik. Wstawiła więc wodę, woda się zagotowała, wrzuciła zamrożone parówy i tak stoi nad nimi i je dłubie tuż po wrzuceniu! Po około 40-50 sekundach pyta mnie? Już??? Spojrzałem się, uśmiechnąłem i mówię: taaaaak, już, będą ok...! więc je uva wyjeła na michę i dyla na stół zasiąść i wcinać. Nie chciał byś widzieć jej miny gdy próbowała parówę pokroić!
Była to kobitka pracująca w biurze, wykształcenie wyższe itp. itd.
Któregoś razu murzynka (miła babka, Jasmin miała na imię, naprawdę w dechę dziewczyna) poprosiła mnie o połączenie przewodu antenowego do TVSAT (jeden kawałek z drugim) bo coś po połączeniu przez jej męża nie działa. Wiesz jak murzyn kabel połączył?
Splątał oba kawałki ze sobą (oplot, żyłę) i zaizolował. Nawet przy czymś tak prostym logiki nie włączył.
Pytam się kiedyś młodych na zachodzie (Antwerpia), młodych w wieku około 15,16lat gdzie jest Polska!
Odpowiedzi brzmiały: to gdzieś koło Rosji nie??? I nikt a nikt nie wiedział z czym Polska graniczy!
Córki znajomych (Hiszpanki) w wieku około 18,19lat miały problem z pocerowaniem kiecki i walczyły z nią pół dnia!
U sąsiadów u niemców chłopaczek walczył z klockami w A3. Wyjąć je wyjął ale zamontować nowych już nie zamontował a z książką pod blokiem siedział! O czym My tu w ogóle gadamy?
Jedno trza przyznać z ręką na sercu! My Polacy to może tak mało przyjacielscy jesteśmy, prawda, może tak mało rodzinni, serdeczni i kulturalni ale na pewno nie głupi! My to jesteśmy normalnie "MakGajwery"
Mało kto wie gdzie jest Polska i co to jest, a najlepiej się znają amerykanie, był wywiad w TV z przechodniami w usa odnośnie unii europejskiej i o tym że w przyszłości będzie też unia północnoamerykańska, większość ludzi nie wiedziała wcale że istnieje unia europejska :D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Amerykanie ogólnie nic nie wiedzą oprocz tego ze Ameryka jest najwspanialsza na świecie ...

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
Od razu cała Ameryka, toż pojechał :D
Mój idol to Aaron Kaufman i jego szef ;):D:yuck:
Gdyby u nas w EU landzie choć by takie jak W121 czy W123 po odrestaurowaniu chciały chodzić w takich cenach jak ruda na wagę w USA to był bym w niebie.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No widzisz .... inny swiat inne fury a tam tylko blachę rzeźbią .

autospec

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Jeżeli silnik trzyma kompresję i nie gubi oleju ja bym pozostał przy 5W30 Forda

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto