• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

PASSAT B5(3B) 1.8 20V 125KM PROBLEM!!!

Status
Zamknięty.

Sarduk

Nowy
Punktów
0
Witam
Vag-COM pokazuje takie błędy :
17746 - Czujnik położenia wału rozrządu CMP 1, bank 1 - otwarty obwód, zwarcie do plusa
16514 - Sonda Lambda podgrzewana 1 bank 1- obwód uszkodzony
16486 - Przepływomierz powietrza (MAF) - niskie napięcie wyjścia
18001 - Adaptacja wysokości - sygnał poza tolerancją - mały przepływ dolotu, MAF, przepustnica
Czujnik wału rozrządu wymieniony tak samo sonda lambda i przepływomierz, a przepustnica czyszczona.

Mój problem polega na tym że teraz samochód w ogole nie ma mocy i nie chce przekroczyć 3000 obrotów (na benzynie) i 4000 (na gazie)
Tak myślę że nie potrzebnie wymieniałem to wszystko ponieważ problem może być w elektronice i chciałem się zapytać może ktoś miał taki problem i mi pomoże, albo wytłumaczy jak sprawdzić elektronikę.
Dodam jeszcze, że kilka razy miałem zalany do połowy akumulator ponieważ zatkał mi się odpływ pod nim i może tam są jakies kable czy coś?
Pozdrawiam i proszę o pomoc.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
czy po wymianie tych czesci nadal wywala bledy ? Jezeli nie to sprawdz czy niemasz gdzieś rozpietego podcisnienia .

Sarduk

Nowy
Punktów
0
Dodam jeszcze że gdy podłącze vaga do samochodu gdy jest zapalony to nie równo pracuje i po chwili gaśnie.
Kilka razy zatkał mi się odpływ wody ten który jest pod akumulatorem i możliwe że zalał mi się komputer.

troll

SuperMechanior
Punktów
34
a na jakiej podstawie doszedłes do wniosku że wszystkie te graty powymieniane sa niesprawne?bo vag tak powiedział czy na forum jakimś?a gdyby tak ci powiedzieli że śmigło zepsute?Oczywista sprawa ,że jak się woda zebrała to po prostu się komutr utopił i szaleje.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Teraz to już jest nie ważne wymienił za wczasu poprostu metodą prób i błedów nie ma co teraz roztrzasać czy miał podstawy czy nie.

troll

SuperMechanior
Punktów
34
alez oczywiście że tak,po prostu jak zwykle szukam dymu heheheh.A tak na serio to faktycznie z tymi odpływami w paskach to jakaś porażka jest,albo komputer zalewa,albo do środka się wlewa po kablach....trzeba pilnowac tego dziadostwa non stop...

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
hehe agresor z ciebie ale niema dymu bez ognia ;) Po prostu w paskach i audianach trzeba tego pilnować i czyścic a będzie malina :D

troll

SuperMechanior
Punktów
34
a to fakt.Ale nie tylko one maiewają z tym problem,punciki też na to cierpiały staszliwie,tyle że na ogół nic im nie psuło,chlupało tylko na zakrętach...

P

PogotowieSamochodoweUK

No preciez to koles z forum passata, tam mu kazali wymieniac ''bo vag prawde ci powie'' jak to twierdzi Gural, TheWolf, Lysy i Ormowiec i koles mial ich dosc juz bo nagadali nagadali o gowno pomoglo.....

Koles zalane podszybie=logiczna przypadowc passata (i tu wychodzi brak wiedzy zekomych szpecow forumowych z forum passata) czyli lanie wody do kabiny.

Leci woda, a ktoredy leci?

A no leci lewa i prawa a tam masz ECU i Nawiew a pod nimi mnustwo kostek.

Kostki stoja w wodzie i choc bys nie wiem co wymienilw tym aucie to sie tych bledow nie pozbedziesz bo drobna niezgosnosc w rezystancji polaczenia i blad bedzie walil az milo.

Swoja droga dziwie sie ze szukasz pomocy u mechanikow, przeciez na forach VAG wyraznie mowia ze mechanicy to oszusci, naciagacze, partacze i debile co jeszce ci czesci podmienia do swoich prywatnych aut i beda twoim jezdzic do domu zeby paliwo zaoszcedzic wiec trzeba robic fotki licznikow (logiczny czlowiek by zpisal, a forumowcy jedyna opcje maja w aparacie:D a jak go nie maja to nie sa w stanie zanotowac przebiegu hehe) co by sprawdzic przy odbiorze.

Wiec co ty tu robisz? Idz do szpecow na forum passata i niech ci mowia co zbowu wymienic, jak i jakiej firmy czesci uzywac bo oni sie tam znaja jak nikt.... tylko skoro sa tam 24/7 to kiedy oni te auta naprawiaja ja sie pytam???

troll

SuperMechanior
Punktów
34
a ześ pojechał...a ja myślałem że tylko ja mam uczulenie na nich i jakiegoś dziwnego nosa do nich.Dokładnie takie samo wrażenie miałem na ten temat.:):):):):)zapomniałes jeszcze o waleniu przysłowiowym młotem jedynie.....

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Panowie są to słowa czystej prawdy ale może zamknijmy już temat bo szkoda nerwów , i w końcu naprawdę pojawi sie ogien i będzie dym ;)

troll

SuperMechanior
Punktów
34
a ja myślę że warto o tym czasem pisać, zapalonych forumowiczów nie przekonaz że są mondziołam,ale innych może uchroni przed odmóżdżaniem poprzez forum.Bo niby dlaczego forumowicze mogą wypisywać przerózne debilstwa przy okazji nazywać każdego mechanika zdziercą oszustem i debilem?Na jakiej podstawie?Bo kolega tak napisał?Bo (przykład z życia )wymiana uszczelki pod głowicą w 1.9tdi PI nie powinna kosztować więcej niż 400pln?z częściami rzecz jasna...a mechanik chce tylko klienta naciągnąć na więcej?Ciąg dalszy takich operacji dobrze znany ,niejeden juz się przewiózł na takiej operacji ale tym juz na forum się nie pochwali.

P

PogotowieSamochodoweUK

Jak zarejestrowalem sie na tym forum to zjechala mi szczena jak niesamowicie okrzesani, przyjazni i bezproblemowi ludzie tu sa. Po roku zauwazylem ze pojawia sie coraz wiecej ubigich w kulture i szacunek hamkow panszczyznianych ktorzy mowia tylko daj daj daj, a jak nie dasz to ci mowie ''to sie pier...ol''.

A to nie forum milosnikow i hamkow z elektrody, ale ludzi wykonujacych dany zawod. Wiec nacisk na ortografie, smieszne zasady jest jak widac nie zbyt brany pod uwage, zas szacunek, dobra dyskusja i istotne rozgryzanie tematu jak najbardziej. I za wszystko to czasami pasowalo by rzucic dobrym slowem zeby ktos kto po drugiej stronie szkielka sie spuszczanad twoim czy moim problemem czol sie doceniony za swe mniej lub bardziej pomocne starania.

troll

SuperMechanior
Punktów
34
i dlatego zaczynam uważać że jednak powinnismy sobie porad i wskazówek udzielac jednak w bardziej zamkniętym gronie....
Na serio mnie już rozwalają ci wszyscy "miłośnicy" swoich aut co to potrafia wydac kupę kasy na przeróżne graty wymieniane bo koledzy z forum tak napisali,ale do mechanika nigdy nie pojadą, bo trzeba zapłacić za robotę.Swoją drogą tak lubią to niech tak sobie robią,czym się w sumie przejmować?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom