• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat B5 1.6 alz problem z odpalaniem

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
Wszystkie potrzebę silnikowi do prawidłowego działania. Wystarczy że instalacja będzie uszkodzona i podmiana czujników nic ci nie da.

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
Temperatura płynu, temperatura zasysanego powietrza, ciśnienie w kolektorze ssący, położenie przepustnicy, czas wtrysku, czas ładowania cewek, synchronizacją czujnika wału z względem wałka.
Automatyczne połączenie postów:

Sprawdź jeszcze obecność spalin w układzie chłodzenia. Bo tak jak wyżej kolega pisał może być walnięta UPG i minimalnie dostaje się płyn do cylindra i dlatego jest problem z uruchomieniem

Ostatnia edycja:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2069
Miasto
Kaczory
Nie chce mi sie wertowac. Mierzyles kompresje?

RobertAWT

SuperMechanior
Punktów
1
Mierzyłem , jest różnica nawet koło 1bara do nawet 1.5 , pomiędzy garami ale jest powyżej 11 nie ma tak że na trzech np.w okolicach 12 a na jednym 9

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2069
Miasto
Kaczory
Nie wiem czy to kwestia filmiku czy wydaje mi sie ze klepie zaworami?

RobertAWT

SuperMechanior
Punktów
1
Przy odpaleniu może choć nie wiem , jak po chwili się obroty uspokuja to ładnie pracuje, jak słychać strzela do kolektora wydechowego tez , czemu ESP załącza się przy odpaleniu ? Co ma to do odpalania

RobertAWT

SuperMechanior
Punktów
1
Zrobiłem test , z niebieskiego zrobił się żółto zielony , a co dziwne odpalił od strzała tyle tylko że przez 3sek nierówno pracował do momentu podwyższenia sobie obrotów i od tego momentu już ładnie cykal , co nie zmienia faktu że wynik świadczy o CO2 , dziś jest chłodno i było widać kopcenie na biało i wylot wody z tłumika razem z sadzą , zastanawia mnie fakt dlaczego kontrola trakcji się zapala po odpaleniu

RobertAWT

SuperMechanior
Punktów
1
W silniku brak z choć sporadycznie był błąd z tempomatem którego nie ma, choć jeszcze sprawdzę w ABS

RobertAWT

SuperMechanior
Punktów
1
Ale to miało by też wpływ na strzelanie do kolektora wydechowego ? Olej i płyn czysty

Do góry Bottom