Po weryfikacji numeru mojej pokrywy zaworów w ASO okazuje się że niestety mam łańcuszek 7 mm i niewielkie wycieki oleju .
Jednocześnie prowadzę korespondencję z działem obsługi klienta w sprawie naprawy wady fabrycznej mojego auta .
O wynikach rozmów na pewno Was poinformuję
Też mam 7mm i też spod tej obudowy cieknie olej. To chyba bolączka tego silnika, bo znajomy ma dokładnie ten sam problem, też ten silnik na łańcuszku 7mm. Rozeznałem trochę temat wymiany łańcucha jako akcji serwisowej/na koszt Stellantis. Rozmawiałem z UOKiK oraz dwoma prawnikami. W takiej sytuacji, najpewniejsza droga to pozew zbiorowy. Gdybym chciał na własną rękę, muszę mieć pozytywną opinię rzeczoznawcy stwierdzającą wadliwość elementu - bez takowej nawet nie ma sensu zaczynać w sądzie. Rozmawiałem z dwoma rzeczoznawcami, opisując sytuację, niestety żaden nie widział problemu (w sensie, nie chciał stwierdzić wadliwości elementu, pomimo tego, że pokazywałem im zdjęcia informacje na temat akcji serwisowej we Francji oraz informacji na temat awarii w Polsce w sieci) - od obu usłyszałem to samo, czyli że mogą wykonać ekspertyzę (sama ekspertyza to już są koszty rzędu 1-3 tys PLN), ale bez zaistnienia wyraźnych oznak wadliwości podczas pracy samochodu i/lub bez powstania szkody stwierdzenie wadliwości jest niemożliwe. Jeżeli ktoś miałby tutaj kontakt lub znał rzeczoznawcę który mógłby pomóc, będę wdzięczny za informacje tutaj lub na pw. Bo na chwilę obecną, absurdalnie, wygląda to tak, że w lepszej sytuacji są osoby u których już awaria wystąpiła, wtedy wygranie takiej sprawy jest możliwe, przy jednym zastrzeżeniu - auto zakupione maksymalnie 6 lat temu oraz serwisowane w ASO do dnia szkody.
Ludzie co wy pierdo.... Pojęcia za grosz nie macie gówno będziesz słyszał bo tego nie słychać. Gasisz samochód rano już nie odpalisz bo jest strzał. Nic nie będziesz słyszał po prostu strzeli nagle bez żadnych objawów. Zmień śmiało na 7mm to jest zawsze jakieś wyjście . Można też zrobić na 8 mm i zapomnieć o temacie. Oczytacie się na tych stronach samych głupot, wierzycie we wszystko co wam serwis powie . Tylko serwis jak Ci jebnie łańcuch to powie wykładaj Pan na silnik ,a Ty powiesz przecież słuchałem i nic nie było. Serwis was oleje ,zmieniajcie to jak najszybciej bo szkoda wykładać kasę na zrobienie czapki .
Mam pytanie. Czy SKCC191L DOLZ to wszystko co potrzebne do konwersji na 8mm w 1.5HDI? Bo to koszt rzędu 2800PLN, więc z robocizną mógłbym się zmieścić w sensownych pieniądzach z taką konwersją…