andrzej7771
Nowy
62tysJaki przebieg do strzału?
62tysJaki przebieg do strzału?
Wszystkie które robiłem były w okolicy 90-140. Dłużej jeszcze żadnego nie widziałem żeby dojeździł.Jaki przebieg do strzału?
Jeszcze jedno , nasadę zrobiłeś w pozycji montażowej? Bo dźwigienki bardzo łatwo spadają jak nie umiejętnie zakładasz,potem nie widać czy siedzą dźwigienki .62tys
Po to po strzale się daje cały zestaw żeby to wykluczyć . Da się to sprawdzić mając drugi wałek obok ewentualnie jak masz trochę pojęcia o konstrukcji walka to możesz krzywki porównać bez drugiego w ręku. Tzw robota bez gwarancji . Na łańcuszek 7mm nie daje gwarancji nawet do bramy ,proszenie się o kłopoty . Żaden serwis gwarancji nie uzna. Jak klient chce oszczędzić to zapłaci dwa razy bo oszczędny płaci podwójnieMam do zrobienia taki łańcuszek i mam pytanie czy zdażyło się w tych silnikach, że krzywki na wałkach się przestawiają , głowica wróciła z regeneracji i nie były zawory pokrzywione , nie mam jak krzywek sprawdzić .
Klient nie chce w koszty wpadać i nie chce konwersji na 8 mm , jak będzie na 7 to po ilu tys zapobiegawczo wymieniać łańcuch 7mm?
Ma ktoś momenty śrub głowicy , wałków i kasety?
jakie są momenty śrub głowicy i kolejność ?Po to po strzale się daje cały zestaw żeby to wykluczyć . Da się to sprawdzić mając drugi wałek obok ewentualnie jak masz trochę pojęcia o konstrukcji walka to możesz krzywki porównać bez drugiego w ręku. Tzw robota bez gwarancji . Na łańcuszek 7mm nie daje gwarancji nawet do bramy ,proszenie się o kłopoty . Żaden serwis gwarancji nie uzna. Jak klient chce oszczędzić to zapłaci dwa razy bo oszczędny płaci podwójniemi oszczędności parę razy wyszły nie tak jak powinny teraz już nie ma na pół gwizdka
No przecież z uszczelką podają takie rzeczy.Zrobiłem już tak kiedyś w traficu 1.6 dci i niby było ok ale jak założyłem to na drugim cylindrze dwa zawory w tłok stukały delikatnie i od tej pory mega wyczulony na to jestem bo trzeba za frajer głowice zwalać i robotę na nowo robić za darmo
jakie są momenty śrub głowicy i kolejność ?
Mam remizą i na reinzu nie ma , też się dziwięNo przecież z uszczelką podają takie rzeczy.
Podaj kod silnika rocznik kwjakie są momenty śrub głowicy i kolejność
Mam remizą i na reinzu nie ma , też się dziwię
2019 YHY (Dv5RD) , YHT (DV5RCF) 75KW/102KM
Nie ma sprawy. Częstuj się .Dzięki kolego , to samo co w DV6 i DV4
Super dzięki jeszcze raz
Kasetę nowa miałeś oryginalnie złożona czy sam składales??Witam. A ja mam taki problen że po wymianie całej góry na 8 mm i rozrządu (strzelił 7mm) nie chce odpalić. Wszystko zrobione zgodnie ze sztuką. Berlingo 1.5 blu hdi 100km 2021r. . Może ktoś miał podobny problem bo juz zglupialem i zastanawiam się czy rozbierać i składać wszystko ponownie.
Cały zestaw a wałkami do konwersji na łańcuszek 8 mm z ASO Citroen Peugeot .Jeśli ta cena i wszystkie części i uszczelki z ASO włącznie z paskiem rozrządu to jest to niewykonalne chyba że rozpruje Ci całą górę za 400zl.
Daj znać jakie są efekty , czy dałeś DOLZ SKCC 190 https://www.mroauto.pl/pl/katalog/szczegoly-produktu/zestaw-lancucha-rozrzadu/dolz/skcc190/16358224 podobno wzmocniony.Zostawiłem 7mm i dałem nowy łańcuch
Ludzie co wy pierdo.... Pojęcia za grosz nie macie gówno będziesz słyszał bo tego nie słychać. Gasisz samochód rano już nie odpalisz bo jest strzał. Nic nie będziesz słyszał po prostu strzeli nagle bez żadnych objawów. Zmień śmiało na 7mm to jest zawsze jakieś wyjście . Można też zrobić na 8 mm i zapomnieć o temacie. Oczytacie się na tych stronach samych głupot, wierzycie we wszystko co wam serwis powie . Tylko serwis jak Ci jebnie łańcuch to powie wykładaj Pan na silnik ,a Ty powiesz przecież słuchałem i nic nie było. Serwis was oleje ,zmieniajcie to jak najszybciej bo szkoda wykładać kasę na zrobienie czapki .Cały zestaw a wałkami do konwersji na łańcuszek 8 mm z ASO Citroen Peugeot .
Czy da się zaobserwować wyraźny sygnał ze strony łańcuszka bezpośrednio przed zerwaniem np : terkotanie , grzechotanie na zimnym silniku ? Taką obserwację zalecono mi w ASO gdzie robiłem przeglądy gwarancyjne , miało to być wsparcie związane z wadą mojego silnika .
Puki co 59 000 i nie słychać niepokojących odgłosów.
Daj znać jakie są efekty , czy dałeś DOLZ SKCC 190 https://www.mroauto.pl/pl/katalog/szczegoly-produktu/zestaw-lancucha-rozrzadu/dolz/skcc190/16358224 podobno wzmocniony.
Nie bardzo mi się podoba inwestowanie 7 000 zł skoro można co 60 000 km wymienić na 7 mm , bo nie słyszałem żeby komuś padł łańcuszek przed tym przebiegiem a są i dłuższe .
Automatyczne połączenie postów:
tu jest ciekawy artykuł na ten temat https://motofocus.pl/technika/124996/silniki-1-5-bluehdi-z-czego-biora-sie-problemy-z-rozrzadem
To dla nas b dobra wiadomość , dzisiaj jadę do ASO mają sprawdzić jaki mam łańcuszek