Witam zastanawiam się nad otwarciem działalności gospodarczej pracuje jako mechanik jakies 5 lat pełen etat od 6 do 14 wiec później mam sporo wolnego czasu który oczywiście wykorzystuje mam garaż jakieś 80m2 wyposażanie jakie takie mam nie jeden mechanik w mojej okolicy nie ma lepszego,ale za to podwórko nie duże kilka samochodow sie pomieści ale z byt mało aby zająć się tylko mechanika bo wiadomo nie raz jest tak że auto musi zostać z braku części 2-3 nie duże auta to nie problem ale samych moich aut w rodzinie jest 4 wiec to trzeba jakoś pomieścić,więc pomyślałem żeby zając się taka mechanika z którą auto zaraz wjeżdża i wyjeżdża aby nie zagracać sobie podwórza typu wymiana klocków,tarcz,wymiana olei obsługa jakieś zawieszenia,drobne rozrządy nie raz jakieś sprzęgło i głowice ogarnąć itp taki szybki serwis dlatego tez pomyślałem aby poszerzyć to o wymianę opon łatanie dziur w przyszłości rozwinąć się o geometrie i klimatyzacje.co wy na to?? póki jestem młody i mam siłę to chciałbym zacząć działać na swoim a w przyszłości kupić większą działkę postawić warsztacik i zająć się tylko ta pracą a wtedy już chyba bedzie łatwiej bo jakąś reklamę bedę miał. Drugie pytanko mam jak to jest z ta działalnością gdy sie pracuje nie płace w tedy zusu?? jak tak to co opłacam zdrowotne i podatego od nieruchomości??