Witam Golf 5 1.9 105 km , problem jest taki,że podczas wyprzedzania temperatura płynu rośnie na 115 stopni, górny przewód od chłodnicy jest gorący a ten przy termostacie letni.. miał ktoś taki przypadek? Co może być przyczyną termostat, pompa wody?
tak i tak. do tego zapchana chłodnica lub uszkodzony czujnik temperatury.termostat, pompa wody?
czujnik temperatury vcdsem pokazuje temperaturę taka jaka jest na wskaźnikutak i tak. do tego zapchana chłodnica lub uszkodzony czujnik temperatury.
czym mierzysz i gdzie?
a co ma innego pokazywać jak korzysta z tego samego czujnika.czujnik temperatury vcdsem pokazuje temperaturę taka jaka jest na wskaźniku
czujnik temperatury vcdsem pokazuje temperaturę taka jaka jest na wskaźniku
Termostat wymieniony na nowy, a o jakim czujniku mówisz?Uszczelka pod głowicą - zgaduje choć najczęściej się tym objawia w tych silnikach że podczas wyprzedzania temp rośnie , przy obciążeniu większym w tych silnikach zawsze przepalił się uszczelka i prawie każdy bardzo podobnie się zachowuje przy tym , nie jest do wykrycia testerem na postoju bo puszcza spaliny do płynu dopiero podczas jazdy pod obciążeniem . Ale może też być wadliwy czujnik lub termostat
czujnik temperaturyTermostat wymieniony na nowy, a o jakim czujniku mówisz?
Czujnik temperatury płynu chłodzącego.Termostat wymieniony na nowy, a o jakim czujniku mówisz?
Termostat jest wymieniony, mi się auto podczas jazdy próbnej nie przegrzało w ogóle jechałem 40km,natomiast właściciel mówił że podczas jazdy z przyczepką lub wyprzedzaniem miał skoki do 115 stopni, wentylator od chłodnicy się uruchamia ale zauważyłem że od klimatyzacji nie włącza się.Ja bym ostawiał tak jak ci Drugi2 napisał. Zapchana chłodnica, Termostat, czujnik - i w tej kolejności bym próbował znaleźć przyczynę. Najpierw od spuszczenia płynu chłodzącego i zobaczyć czy nie leci gnój i jakieś farfocle - jeśli tak to na 99% znalazłeś przyczynę. Następnie przepłukałbym jeszcze cały układ wodą (nalać 10L nie ch to wszystko przeleci na dół. Założył bym króciec i zalał płynem chłodniczym. Jeśli natomiast czysty płyn wymienić termostat bo on może pracować ale na 70% nie otwierając się całkowicie co powoduje przegrzewanie silnika. A pro po jeśli rzeczywiście silnik się mocno przegrzał to mogło powichrować głowicę i uszczelka mogła puścić ale załóżmy że tego jeszcze nie doświadczasz. Jeśli po wymianie termostatu nadal temperatura na zegarach rośnie to pozostaje czujnik. Zakładam, że wentylator przed 100st.C załącza się. Piszę o wymianie termostatu, ponieważ to nie są drogie rzeczy i nie warto ich "reanimować". Tak ja bym zrobił
może stary termostat się zacinał.Termostat jest wymieniony, mi się auto podczas jazdy próbnej nie przegrzało w ogóle jechałem 40km,natomiast właściciel mówił że podczas jazdy z przyczepką lub wyprzedzaniem miał skoki do 115 stopni,
a jaka jest temperatura zewnętrzna? jak jest chłodno, czyli poniżej 5 stopni, to klima się nie załączy. niektóre automatyczne klimatyzacje potrafią być bardziej wybredne i nawet przy 10 stopniach im za zimnowentylator od chłodnicy się uruchamia ale zauważyłem że od klimatyzacji nie włącza się.

wiesz ja wtedy tym autem nie jechałem, ale właśnie jak się gotował to stracił ogrzewaniemoże stary termostat się zacinał.
pamiętaj, że przyczepa to jest chyba największe obciążenie dla silnika.
pewnie jechałeś z włączonym ogrzewaniem i "traciłeś" ciepło?
a jaka jest temperatura zewnętrzna? jak jest chłodno, czyli poniżej 5 stopni, to klima się nie załączy. niektóre automatyczne klimatyzacje potrafią być bardziej wybredne i nawet przy 10 stopniach im za zimno
sprawdź czy sprężarka klimatyzacji pracuje
Teraz jak okres zimowy tylko nie było dużych mrozówA napisz jeszcze kiedy mu się grzał jak były upały 30stC czy teraz zimą jak było -15st.C
tylko że przewód od termostatu przy termostacie jest letni i dalej jak się dotyka jest całkowicie zimny i chłodnica też całkiem zimnamoże stary termostat się zacinał.
pamiętaj, że przyczepa to jest chyba największe obciążenie dla silnika.
pewnie jechałeś z włączonym ogrzewaniem i "traciłeś" ciepło?
a jaka jest temperatura zewnętrzna? jak jest chłodno, czyli poniżej 5 stopni, to klima się nie załączy. niektóre automatyczne klimatyzacje potrafią być bardziej wybredne i nawet przy 10 stopniach im za zimno
sprawdź czy sprężarka klimatyzacji pracuje
Jak to sprawdziłeś że uszczelka?Dokładnie kilka takich samych silników które robiłem miało identyczne objawy pod obciążeniem, przyczyną był przednich na uszczelce pod głowicą.
wiesz ja wtedy tym autem nie jechałem, ale właśnie jak się gotował to stracił ogrzewanie
Teraz jak okres zimowy tylko nie było dużych mrozów
tylko że przewód od termostatu przy termostacie jest letni i dalej jak się dotyka jest całkowicie zimny i chłodnica też całkiem zimna