dlatego jedyne co można to zapis o rękojmi dać w umowie i wszystkie usterki o których wiesz albo co wymieniałeś co pisałem w poście wyżej, nie ma sensu tego ukrywać ale są ludzie co kupują auto i jadą na myjnie, myją gorący silnik zimną wodą i co, blok strzeli i później, że auto z wadą bo pęknięty blok
a tak swoją drogą otrzymałem dzisiaj odpowiedzi z niektórych serwisów BMW w Polsce
a tak swoją drogą otrzymałem dzisiaj odpowiedzi z niektórych serwisów BMW w Polsce
Szanowny Panie,
Oprogramowanie INPA nie jest oprogramowaniem dostępnym dla autoryzowanych serwisów BMW.
Było to oprogramowanie tzw. eksperckie stosowane w starszych modelach przez m.in. pracowników pomocy technicznej BMW.
Trzeba mieć świadomość, że brak wiedzy przy korzystaniu z tego oprogramowania może prowadzić do trwałego uszkodzenia pojazdu.Dzień Dobry,
Jeśli chodzi o oprogramowanie jakim dysponuje BMW to jest to program ISTA(wyłącznym posiadaczem tego oprogramowania są autoryzowane serwisy BMW oraz MINI). Aby w pełni wykorzystać funkcje programu należy również zaopatrzyć się w urządzenie do diagnostyki – ICOM NEXT A – i to urządzenie można zakupić również w detalu.
Niestety nie wiemy jak działają inne systemy do diagnozowania samochodów BMW, jeśli chodzi o legalność takich oprogramowani to należy się zwrócić z pytaniem do osoby, która sprzedawała system lub do producenta danego oprogramowania czy zakupiony towar posiadał licencję.
Ostatnia edycja:

Dlatego kupił,przez miesiąc twierdzili,że to AMG,auto jest warte tyle ile waży,naprawa nieopłacalna,kilkadziesiąt tysiaków wsiąka natychmiast.Uniknąłby kłopotów z silnikiem gdyby od razu pojechał do mechanika z 15 tyś w zębach,na początek.