Dziobak
Gaduła
Odrazu kopcił czy dopiero jak sie rozgrzał?Przyjechał bo mu ubywał płyn chłodniczy.Głowica robiona-szczelność,planowanie,docieranie gniazd,nowe uszczelniacze.Po złożeniu był odpalony bez płynu i od razu kopcił
Odrazu kopcił czy dopiero jak sie rozgrzał?Przyjechał bo mu ubywał płyn chłodniczy.Głowica robiona-szczelność,planowanie,docieranie gniazd,nowe uszczelniacze.Po złożeniu był odpalony bez płynu i od razu kopcił
Od razuOdrazu kopcił czy dopiero jak sie rozgrzał?
Oddaję wtryski do sprawdzenia chociaż próba przelewowa wyszła poprawnieOd razu
Podkładki pod wtryskami nowe.Po 25 bar na cylinderUszczelka dobrana do grubości? Nie masz dwóch podkładek pod wtryskami? Kompresja co mówi?
No właśnie niema nic takiegow tym silniku jest jakas chłodnica egr, podgrzewacz oleju silnikowego połączony z układem chłodzenia czy inne tego typu cudeńko??

Jak odpuszczam gaz to przestaje do czasu zejścia na obroty jałowe.Potem dymi lekko a jak tylko dodam leciutko gazu to się robi chmuradziwny temat. jak uruchomisz zimny silnik i zaczyna dymić, dodajesz gazu powiedzmy 2,5 tys obrotów dymi bardziej a co sie dzieje jak odpuścisz gaz żeby obroty spadły na bieg jałowy?? dymi cały czas czy przez sekundę do uzyskania obrotów tego biegu jałowego nie dymi i po tej sekundzie znowu dymi??
chyba jasno napisałem![]()
Tak zrobięsprawdz te wtryski bo mniej roboty niż zwalanie głowicy...
Nie mam do niego komputeraMasz czym podejrzeć korekty wtryskiwaczy ? Dużo by to wyjasnilo
To jest myśl nawet mi to nie przyszło do głowySpróbuj odpalać na 3 cylindrach i za każdym razem inny wtrysk wypinaj. Może winny jeden to go trafisz.

Sprawa rozwiązana 2 wtryski lały a drugie 2 na granicy wydajnościTo jest myśl nawet mi to nie przyszło do głowy![]()